Tips, Μόδα, Ρούχα

Mid-Season Sales : Τα κομμάτια που αξίζει να αποκτήσεις τώρα και θα φορέσεις σίγουρα το καλοκαίρι

Υπάρχουν κάποιες ημέρες του χρόνου που είναι σημαντικές για όλες τις fashionistas. Εκτός από τις εβδομάδες μόδας, η περίοδος των εκπτώσεων είναι πάντα σημειωμένη στο ημερολόγιο μας, αφού είναι η ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη γκαρνταρόμπα και το στιλ μας με νέα κομμάτια που έλειπαν από τη συλλογή μας.

Ακριβώς αυτή την ευκαιρία έχουμε και τώρα, αφού από 1 έως και 15 Μαΐου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την Κυριακή 8 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι προαιρετικά ανοιχτά για τους καταναλωτές. Σε περίπτωση λοιπόν που σκεφτόσουν να κάνεις shopping, αυτή είναι η ιδανική εποχή. Τι χρειάζεται όμως να έχεις στο μυαλό σου;

Τα dos και don’ts για να κάνεις σωστές αγορές στις εκπτώσεις

Μείνε μακριά από ρούχα άλλων σεζόν

Τι σημαίνει αυτό; Οι αγορές που θα κάνεις αυτή την περίοδο πρέπει να αφορούν την άνοιξη και το καλοκαίρι, δηλαδή ρούχα που θα φορέσεις τους επόμενους μήνες. Ακόμα κι αν δεις ένα μπουφάν με φοβερή έκπτωση, οι fashion experts προτείνουν να το αγνοήσεις και να στρέψεις την προσοχή σου στα ρούχα που θα χρειαστείς τη δεδομένη στιγμή. Αέρινα φορέματα, ψάθινες τσάντες, τζιν μπουφάν, σανδάλια πρόκειται να αποδειχθούν σημαντική επένδυση που θα χρειαστείς το καλοκαίρι που έρχεται.

Κάνε μια λίστα

Λίγο πριν ξεκινήσεις τις αγορές σου, θα χρειαστεί να κάνεις μία καλή εκκαθάριση στη ντουλάπα σου και να αποχωριστείς όλα τα κομμάτια που δεν σου ταιριάζουν. Στη συνέχεια, κατάγραψε σε μία λίστα με όλα τα κομμάτια που λείπουν από τη συλλογή σου και η οποία θα σε βοηθήσεις να κάνεις πιο έξυπνες και οργανωμένες αγορές στη συνέχεια.

Θέσε συγκεκριμένο budget

Εάν δεν θέλεις να δεις τον λογαριασμό σου να αδειάζει απότομα, θα πρέπει να ορίσεις κάποιο συγκεκριμένο budget με βάση το οποίο θα ξεκινήσεις τις αγορές σου. Προσπάθησε να δώσεις προτεραιότητα σε εκείνα τα κομμάτια που έχεις περισσότερο ανάγκη και θα φορέσεις περισσότερο.

Δείξε ψυχραιμία

Οι εκπτώσεις, και μάλιστα εκείνες που αφορούν τα ρούχα που θέλεις τόσο πολύ να αποκτήσεις, μπορούν εύκολα να σε αποπροσανατολίσουν. Η πιο χρήσιμη συμβουλή που χρειάζεται να έχεις στο νου σου είναι πως πρέπει να δείξεις ψυχραιμία. Αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν δεις κάποιο κομμάτι που σε ενθουσιάσει, πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου εάν όντως σε συμφέρει η έκπτωση που προσφέρει, εάν ταιριάζει στο στιλ σου και  αν σκοπεύεις όντως να το φορέσεις, αλλά κι αν έχεις ήδη κάτι παρόμοιο στη γκαρνταρόμπα σου. Οι απαντήσεις θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις εάν πρέπει να προχωρήσεις στο ταμείο ή να κάνεις μεταβολή και να φύγεις.

Σε συμφέρει όντως η έκπτωση;

Πριν φτάσεις στο ταμείο για να κάνεις μία αγορά, παρατήρησε πιο προσεκτικά την έκπτωση που έχει το εν λόγω κομμάτι. Είναι εκείνη που υπόσχεται το κατάστημα ή το e-shop; Είναι τόσο μικρή που σχεδόν δεν αλλάζει η τιμή του προϊόντος; Μπορείς να βρεις και καλύτερες προσφορές σε κάποιο άλλο brand; Γενικώς, να θυμάσαι πως στις αγορές που κάνεις στις εκπτώσεις, θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να δίνεις βάση σε κάθε λεπτομέρεια. Συχνά μας εντυπωσιάζει ακόμα και η παραμικρή αλλαγή στην τιμή και δεν καταλαβαίνουμε πως πιθανώς να μην είναι και τόσο μεγάλη ευκαιρία.

Ταιριάζει όντως στο στιλ σου;

Εξίσου σημαντικό είναι να σκεφτεί πόσες φόρες και με ποιους τρόπους μπορείς να φορέσεις εκείνο το εμπριμέ πουκάμισο ή εκείνο το φόρεμα με τις παγιέτες. Σίγουρα, τα ιδιαίτερα ρούχα είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά στο ντύσιμο σου, ωστόσο θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ρούχα που σε βοηθούν να ντυθείς στην καθημερινότητα. Δώσε την προσοχή σου αρχικά σε αυτά και εάν το budget είναι αρκετό, μπορείς να επενδύσεις και σε κάτι πιο statement.

madamefigaro.gr