Τι ακριβώς ισχύει με την εποχιακή αλλά και με την τριχόπτωση γενικά; Τι μπορείς να κάνεις για την αντιμετωπίσεις και πραγματικά γιατί πέφτουν τα μαλλιά μας;
Σου λύνουμε τις απορίες σου!!!
Γιατί πέφτουν τα μαλλιά: Ξεκινάμε τονίζοντας πως είναι φυσιολογικό να χάνεις 100 με 150 τρίχες καθημερινά κι επειδή διαθέτουμε τουλάχιστον 100.000 τρίχες, η απώλεια αυτή δεν είναι αισθητή.
Όσο πιο νέες είμαστε, τόσο πιο εύκολα η τρίχα που πέφτει αντικαθίσταται από μια νέα μέχρι που μετά την μέση ηλικία η αναπλήρωση των τριχών γίνεται με αργό ρυθμό. Αυτά τα δεδομένα ισχύουν για τις τρίχες που απλά πέφτουν κι όχι για εκείνες που σπάνε, σημάδι αδυναμίας των μαλλιών.
Έπειτα και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην υγεία των μαλλιών, μιας και η εποχιακή τριχόπτωση που συμβαίνει κυρίως το φθινόπωρο μπορεί να εντείνει το πρόβλημα τριχόπτωσης που αντιμετωπίζεις.
Ξεκίνα ενισχύοντας τη διατροφή σου:
Το τι τρως έχει μεγάλο αντίκτυπο στα μαλλιά και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Tα βασικά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι για υγιή οργανισμό και γερά μαλλιά είναι ο σίδηρος και η πρωτεΐνη για να δημιουργείς την πολύτιμη για τα μαλλιά κερατίνη
Προτίμησε άπαχο κρέας και ψάρι, τυρί χαμηλών λιπαρών, σπανάκι, ασπράδι αυγού και σόγια. Ταυτόχρονα, ενίσχυσε την υγεία της τρίχας με βιταμίνη C ή κολλαγόνο που βοηθά τις φλέβες του τριχωτού της κεφαλής να υγιείς, υποστηρίζοντας τους θύλακες της τρίχας.
Κι επειδή η βιταμίνη C ενισχύει και την απορρόφηση του σιδήρου, πες ναι στο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και σε όλα τα εσπεριδοειδή. Επιπλέον, πιες πολύ νερό που διατηρεί και το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο.
Μια άλλη λύση είναι η ενίσχυση των μαλλιών και με ειδικά συμπληρώματα διατροφής. Συμβουλέψου το γιατρό σου και αν η φεριτίνη ή ο σίδηρος στο αίμα σου είναι μειωμένος, πάρε ένα κατάλληλο συμπλήρωμα.