Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος Τελικός του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας που διοργάνωσε το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας KalamataPapadimitriou.
Είκοσι (20) finalistαπό τους 3 προκριματικούς γύρους Καλαμάτας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών μαγειρικής από όλη την Ελλάδα,έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό να εντυπωσιάσουν τους κριτές και να διεκδικήσουν μία από τις τρείς υποτροφίες εκπαίδευσης. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τα πιάτα των διαγωνιζομένων που συνδύαζαν τη φαντασίαμε τη δημιουργικότητα και τα ξεχωριστά υλικά με την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία. Οι Chef sΑλέξανδρος Παπανδρέου, ΓιάννηςΛουκάκος, Ιάκωβος Απέργης, Στέλιος Μπαρμπέας και Νίκος Κονδύλης αξιολόγησαν τους διαγωνιζόμενους με βάση την συνολική εικόνα του πιάτου τους, την πρωτοτυπία και το βαθμό δυσκολίας της συνταγής.
Οι σπουδαστές που προκρίθηκαν είναι:
Παναγής Γεώργιος από το ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ- 1η θέση
Ζωντανού Χριστίνα από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ – 2η θέση
Νικολόπουλος Ευθύμιος απότη LEMONDE – 3 θέση
Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά του Ομίλου SEBGROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL, και το ξενοδοχείο EliteCityResortγια την φιλοξενία της εκδήλωσης και των συμμετεχόντων. Ο εκπρόσωπος του Σχολείου Τουρισμού, κ. Ανδρέας Ζαγάκος, και ο πρόεδρος της εταιρίας KalamataPapadimtiriou, κ. Κώστας Παπαδημητρίου, ανακοίνωσαν την διεξαγωγή του 2ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας το 2019.