Νύχια

5 tips για να μην σπάνε τα νύχια σου και να παραμένουν υγιή και δυνατά

Τα νύχια μας θέλουμε να είναι και πρέπει να είναι γερά και υγιή. Ο ήλιος, το νερό της θάλασσας, το ημιμόνιμο μανικιούρ ή gel που κάνουμε, μπορούν να τα ταλαιπωρήσουν και να τα κάνουν να χάσουν τη δυνατή τους όψη και να σπάνε συνεχώς.

Λίγες όμως είναι αυτές που μπορούν ή προλαβαίνουν να επισκέπτονται συχνά κάποιον επαγγελματία για την περιποίηση των χεριών τους, γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα περιποιημένα άκρα.

Μην ξεχνάς ΠΟΤΕ την ενυδάτωση

Μια αποτελεσματική κρέμα χεριών, θα σας εκπλήξει με τα άμεσα αποτελέσματα της. Θα απομακρύνει την αφυδάτωση και η διαφορά θα γίνει αμέσως αισθητή. Και για να μην ξεχνάς ποτέ να την εφαρμόζεις, τοποθέτησε διάφορες -σε travel-size- σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου, αλλά κι εκτός, όπως για παράδειγμα, στην τσάντα ή το αυτοκίνητό σου, για να τις έχεις στο οπτικό σου πεδίο. Άπλωσε μια ποσότητα ίση με ένα φουντούκι στο πάνω μέρος του χεριού σου και κάνε απαλό μασάζ επιμένοντας περισσότερο στην επιφάνεια του νυχιού και τριγύρω, στα πετσάκια.

Σχήμα και μέγεθος

Ναι, το σχήμα έχει μεγάλη σημασία. Προτίμησε να τα κάνεις οβάλ ή τετράγωνα και φυσικά όχι πολύ μακριά. Έτσι, δεν κινδυνεύεις να… παγιδευτούν κάπου ή με μια απότομη κίνηση να σπάσουν. Και όταν μακρύνουν αρκετά και δεν έχεις χρόνο να επισκεφθείς κάποιον επαγγελματία, μπορείς να τα κόψεις μόνη σου κι έπειτα να τους δώσεις ένα οβάλ σχήμα με μια λίμα. Ολοκλήρωσε την περιποίησή τους με ένα ειδικό έλαιο για τα πετσάκια και είσαι έτοιμη!

«Μαγικά» έλαια

Για να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν τα νύχια μας, είναι πολύ σημαντικό να διατηρούνται ενυδατωμένα. Το ελαιόλαδο και το έλαιο καρύδας πρέπει λοιπόν να γίνουν οι καλύτεροι μας φίλοι, όσον αφορά στην υγεία των νυχιών, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν το σπάσιμο και να βελτιώσουν την όψη τους, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Γέμισε, επομένως, ένα μικρό μπολ με ελαιόλαδο ή coconut oil και βούτηξε μέσα τα νύχια σου αφήνοντάς τα για 10 λεπτά. Επανάλαβε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα και σταδιακά θα διαπιστώσεις πως τα νύχια σου θα αρχίσουν να γίνονται πιο δυνατά.

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις μάσκα νυχιών

True story… Εκτός από τις μάσκες προσώπου, υπάρχουν και οι μάσκες νυχιών, που είναι ιδανικές για να περιποιηθείς τα νύχια σου και να τα κάνεις πιο ανθεκτικά στο νερό. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να τις εφαρμόζεις μόνο το καλοκαίρι, αλλά και όλο τον χρόνο.

Αν θες να προσπαθήσεις, έχουμε και… συνταγή

Ανακατέψτε φρέσκο χυμό λεμονιού, ζάχαρη, μηλόξυδο και ζεστό νερό. Το λεμόνι, από τη μία, περιέχει βιταμίνη C, η οποία είναι η νούμερο ένα λύση για την ποιότητα των νυχιών. Το μηλόξυδο και το ζεστό νερό, από την άλλη, μπορούν να εξαλείψουν τυχόν λευκές κηλίδες στα νύχια. Επιπλέον, δεδομένου ότι το μηλόξυδο έχει οξικό οξύ, μπορεί να καταπολεμήσει τις μολύνσεις που ενδεχομένως να εμφανιστούν εκεί. Τέλος, η ζάχαρη καταπολεμά την κίτρινη όψη που μπορεί να προκληθεί από το συχνό βάψιμο.

Πρόσεχε όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι

Τα νύχια που εκτίθενται καθημερινά σε οικιακά καθαριστικά, εξαιτίας των συστατικών που αυτά περιέχουν, αρχίζουν να λεπταίνουν και να αφυδατώνονται. Ωστόσο, για να το αποφύγεις, μπορείς να χρησιμοποιείς γάντια και έτσι θα μειώσεις την επαφή με τα επιβλαβή για τα νύχια συστατικά.

Πηγή: newsbomb.gr