Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ελίνα Ασημακοπούλου (www.elina-diatrofi.gr), μας προτείνει μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη σε φρούτα και λαχανικά εποχής, για να χάσουμε αυτά τα λίγα περιττά κιλά και να ξαναβρούμε την φόρμα μας. Χωρίς να υποφέρουμε από την πείνα και χωρίς να στερηθούμε μικρούς πειρασμούς.
Δευτέρα
Πρωινό: 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με μαρμελάδα βερίκοκο + 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) + 1 ροδάκινο
Δεκατιανό: 1 ποτήρι χυμό ανάμεικτο + 1 μικρή χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό: 1 μερίδα ψάρι ψητό + σαλάτα παντζάρια + 4 ελιές + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης
Απογευματινό: 1 φλιτζ. φράουλες
Βραδινό: ντάκος με 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 μερίδα τυρί, 4 ελιές και ρίγανη
Τρίτη
Πρωινό: 1 μερίδα αυγά σκραμπλ + 5 ντοματίνια + 5 φέτες αγγούρι + 1 ποτήρι ανάμεικτο χυμό καρότο-πορτοκάλι-μήλο
Δεκατιανό: 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά κοκκινιστό με καρότα + 1 μερίδα τυρί + 4 ελιές + 1 φέτα ψωμί
Απογευματινό: 1 ροδάκινο
Βραδινό: 2 καλαμάκια κοτόπουλο + 1 πίτα αλάδωτη + ντοματοσαλάτα
Τετάρτη
Πρωινό: 1 μερίδα μούσλι με 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) + 1 μπολ φρουτοσαλάτα + 1 ποτήρι χυμό
Δεκατιανό: 2 μεσαία καρότα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα μπιφτέκια ψητά με ψητή ντομάτα + 1 μερίδα βλίτα
Απογευματινό: 1 μικρό frozen yogurt με topping σμέουρα και μάνγκο
Βραδινό: σαλάτα Caesar’s με κοτόπουλο και λαδόξιδο αντί για ντρέσινγκ
Πέμπτη
Πρωινό: 2 φρυγανιές ολικής άλεσης με μέλι και κανέλα + 1 λεπτή φέτα καρπούζι + 4 καρύδια ανάλατα + 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά)
Δεκατιανό: 1 μπάρα παστέλι
Μεσημεριανό: 1 μερίδα γίγαντες στο φούρνο + σαλάτα χωριάτικη με 1 μερίδα τυρί και 4 ελιές + 1 κρίθινο παξιμαδάκι
Απογευματινό: 1 μπολάκι ζελέ ανανά
Βραδινό: αραβική πίτα με ψητά λαχανικά και τυρί
Παρασκευή
Πρωινό: τοστ με 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών και 1 φέτα γαλοπούλα + 1 ποτήρι χυμό + 2 βερίκοκα
Δεκατιανό: 1 ζελέ κεράσι με κομμάτια φρούτων
Μεσημεριανό: 1 μερίδα κοτόπουλο ψητό + 1 μερίδα βλίτα + 1 λεπτή φέτα ψωμί ολικής άλεσης
Απογευματινό: 1 φλιτζ. φράουλες
Βραδινό: σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά και τόνο + 2 κρίθινα παξιμαδάκια
Σάββατο
Πρωινό: 1 μερίδα δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες με 1 ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) + 6 φράουλες + 1 ποτήρι χυμό
Δεκατιανό: 3 βερίκοκα
Μεσημεριανό: 1 μερίδα ρύζι με γαρίδες + σαλάτα ντομάτα
Απογευματινό: 1 γιαούρτι με 1 κ.σ. μέλι και κανέλα
Βραδινό: ντάκος με 1 ντομάτα ψιλοκομμένη, 1 μερίδα τυρί, 4 ελιές και ρίγανη
Κυριακή
Πρωινό: 1 αυγό βραστό + 1 μερίδα τυρί χαμηλών λιπαρών + 2 φρυγανιές ολικής άλεσης + 1 φέτα πεπόνι + 1 ποτήρι χυμό
Δεκατιανό: 1 φλιτζ. σταφύλια
Μεσημεριανό: 1 μερίδα γαλοπούλα ψητή + σαλάτα μαρούλι + 1 μικρή ψητή πατάτα
Απογευματινό: 2 βερίκοκα και 8 φουντούκια
Βραδινό: 1 κρέπα με μπανάνα, φράουλα, τριμμένο μπισκότο και μαύρη σοκολάτα