Trends, Μόδα

Η ιδανική τσάντα για να επενδύσετε ανάλογα με την ηλικία σας

Ποια τσάντα είναι περισσότερο απαραίτητη σε κάθε δεκαετία της ζωής σας;

Αν υπάρχει ένας κανόνας που τείνει να γίνει απαράβατος στη μόδα είναι ότι αυτή οφείλει να εξυπηρετεί και να συμβαδίζει με το προσωπικό σας στιλ και όχι με την ηλικία. Αυτό, λοιπόν, μεταφράζεται σε στιλιστική ελευθερία που σας επιτρέπει να ντυθείτε με κομμάτια και να επενδύσετε σε αξεσουάρ που σας εκφράζουν και σας κάνουν να νιώθετε καλά, ανεξάρτητα από το ύφος τους που μπορεί να μοιάζει πιο νεανικό ή παιχνιδιάρικο. Οι πειραματισμοί, ασφαλώς, μοιάζει να ταιριάζουν καλύτερα στις πρώτες δεκαετίες της ζωής μιας γυναίκας, χωρίς να απαγορεύονται και στο μέλλον, ενώ το πιο κλασικό και μίνιμαλ στιλ γίνεται συνήθως συνοδοιπόρος στις πιο ώριμες φάσεις. Αλλά και πάλι, όλα είναι σχετικά και διάσημες fashion insiders έχουν αποδείξει με τις επιλογές τους ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης και προσαρμογής στην προσωπικότητα και το στιλ.

Ό,τι λοιπόν ισχύει για τα ρούχα με τα οποία επιλέγουμε να ντυθούμε σε κάθε ηλικία, το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ, ιδίως τις τσάντες που θα κρατήσουμε. Ασφαλώς, υπάρχει μία γενικότερη τάση να επενδύουμε σε πιο statement και fun τσάντες στις νεαρές ηλικίες και σε πιο κλασικά σχέδια μεγαλώνοντας. Η πραγματικότητα, ωστόσο, έχει να κάνει περισσότερο με τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις σε κάθε ηλικία: στα 20 μία γυναίκα είναι συνήθως ελεύθερη και επομένως θα διασκεδάσει περισσότερο, άρα η ανάγκη της την προσανατολίζει σε αγορές που έχουν να κάνουν με βραδινά τσαντάκια ή χαριτωμένα crossbody, μία γυναίκα στα 30 και στα 40 είναι στο peak συνήθως της επαγγελματικής της ανέλιξης οπότε οι tote bags γίνονται η βασική της επιλογή, ενώ μετά τα 60 δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ξεκινάει μια περίοδος χαλάρωσης – εφόσον έχει προηγηθεί και η συνταξιοδότηση- που επιτρέπει περισσότερο χρόνο για ταξίδια- άρα γιατί όχι και μεγαλύτερη προσήλωση σε τσάντες που έχουν να κάνουν μ’ αυτά;

Στην ερώτηση, λοιπόν, “ποιες τσάντες σας ταιριάζουν καλύτερα ανάλογα με την ηλικία σας”, η απάντησή είναι “όλες”. Στην ερώτηση “σε ποιες τσάντες να επενδύσετε σε κάθε ηλικία;”, η απάντηση ακολουθεί παρακάτω:

20s: Clutch ή backpack

Σκεφτείτε τη ζωή σας αφού μπήκατε στη δεκαετία των 20s: σπουδές, πάρτι, ταξίδια με φίλους, ραντεβού. Οι τσάντες, επομένως, στις οποίες αξίζει να επενδύσετε δεν είναι παρά αυτές που θα αντέξουν στην καθημερινότητα μιας σχολής, με καλύτερη επιλογή τις πρακτικές κι ευέλικτες backpacks, αλλά και αυτές που θα ολοκληρώσουν ιδανικά τα party looks και τα night out σύνολά σας, δηλαδή τα clutches ή τα μοντέρνα micro-bags.

30s:  Κλασική tote bag  ή oversized shopper

Είναι η δεκαετία στην οποία έχετε μπει για τα καλά στο εργασιακό στίβο, ενώ συχνά αυτή είναι και η δεκαετία που καλείστε να ανταποκριθείτε σε πολλαπλούς ρόλους (σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη). Ασφαλώς, η πρώτη προτεραιότητα είναι τσάντες μέσα στις οποίες θα μπορείτε να κουβαλάτε τα πάντα, από το laptop της δουλειάς μέχρι τα ψώνια της ημέρας. Και η λύση ακούει στη λέξη tote ή shopper.

40s:  Designer bags γενικά

Αν μία κλασική tote bag ήταν ο σύντροφός σας όλα τα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής σας πορεία, με το που διαβείτε το κατώφλι των δεύτερων “-άντα” η ανάγκη παραμένει η ίδια, συχνά όμως με μια διαφορά: είναι η ηλικία – και δεκαετία- που αν δεν το έχετε καταφέρει ήδη, σας ενδιαφέρει πολύ να επενδύσετε σε πιο πολυτελείς τσάντες και πιο ιδιαίτερα σχέδια. Ακόμα κι αν οι basic τσάντες σας είχαν την υπογραφή ενός μεγάλου οίκου ή brand, η δεκαετία των 40s κάνει την επιθυμία για επενδύσεις με διάρκεια ακόμα πιο απαραίτητη μίας και είναι συνήθως αυτή που συνήθως έχετε κατασταλάξει και στο στιλ που σας εκφράζει καλύτερα. Αναζητήστε σχέδια και σιλουέτες που δεν έχετε τολμήσει να κρατήσετε ως τώρα και δώστε προβάδισμα στην ποιότητα και τον διαχρονικό χαρακτήρα.

50s:   Crossbody ή top handle

Αν τα 30s και τα 40s ήταν οι πιο παραγωγικές σας δεκαετίες αναφορικά με την προσωπική και επαγγελματική σας εξέλιξη, η δεκαετία των 50s είναι, ή έστω θα πρέπει να είναι, η εποχή που δρέπετε τους καρπούς των κόπων σας. Συχνά, πιο χαλαρές από υποχρεώσεις όπως το μεγάλωμα των παιδιών, οι γυναίκες μετά τα 50 αρχίζουν να απολαμβάνουν μία νέα ζωή επιστρέφοντας ξανά με ανανεωμένο ενθουσιασμό σε αγαπημένες συνήθειες όπως οι βόλτες με τις φίλες για φαγητό, το σινεμά και το θέατρο, οι αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα. Μία κομψή, λοιπόν, τσάντα που θα μπορεί να σας συνοδεύει από το πρωί ως το βράδυ, μία άνετη και κομψή τσάντα ώμου που μπορείτε να φορέσετε χιαστή ή μια στιλάτη top handle είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά στις εμφανίσεις σας.

60s : Τravel bags

Στα 60s η λογική λέει ότι έχετε πάρει σύνταξη ή ότι οδεύετε προς αυτή, και επομένως κάνετε σχέδια για το πως θα αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο σας. Τα ταξίδια είναι συχνά μέρος των σχεδίων αυτών, και ασφαλώς οι τσάντες στις οποίες θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα είναι αυτές που θα γεμίσετε για τις διακοπές σας ή αυτές που θα κρατήσετε ταξιδεύοντας με αεροπλάνα ή κρουαζιερόπλοια.

70s: Statement τσάντα

Ήρθε η στιγμή να το διασκεδάσετε και να τολμήσετε ό,τι ίσως δεν καταφέρατε ως τώρα. Μπορεί η ηλικία να σας ακούγεται απαγορευτική για εκκεντρισμούς ή fashion “δηλώσεις”, αλλά η απάντησή είναι και πάλι μία: η μόδα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά με την ψυχή. Επενδύστε, λοιπόν, στα πιο ιδιαίτερα και χρωματιστά τσαντάκια και χαρίστε άποψη στα σύνολά σας.

Πηγή: harpersbazaar.gr