Η Άνμολ Ροντρίγκεζ είναι ένα μοντέλο, πολύ διαφορετικό από τα άλλα.
Γεννήθηκε στην Ινδία πριν από 27 χρόνια, όμως δεν πρόλαβε να ζήσει ανέμελα τα παιδικά της χρόνια. Ήταν μόλις 2 μηνών όταν γνώρισε τον πόνο και το σκληρό πρόσωπο της ζωής.
Ενώ τη θήλαζε η μητέρα της, ο πατέρας της, τους επιτέθηκε με οξύ με σκοπό να σκοτώσει την ίδια του την κόρη. Ο λόγος; Εξωφρενικός όσο και η αποτρόπαια πράξη του: Από οργή προς τη σύζυγό του καθώς έφερε στον κόσμο κορίτσι και όχι αγόρι, όπως «θα έπρεπε».
Η μητέρα της δεν άντεξε από τα εγκαύματα που της προκάλεσε το οξύ και πέθανε, αφήνοντας πίσω της την μικρή Άνμολ. Ο πατέρας της συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή για την εγκληματική πράξη του.
H Άνμολ παραμορφώθηκε από τα εγκαύματα αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Της πήρε καιρό, πολλά χειρουργεία και χρόνια αποκατάσταση για να σταθεί στα πόδια της, μα τα κατάφερε και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.
Είναι πλέον μοντέλο και influencer καθώς μετρά πάνω από 369 χιλιάδες ακολούθους στο Instagram.Η ίδια, μέσω της δουλειάς της και των social media στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλον τον κόσμο.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλα fashion brands, έχει πάρει μέρος σε επιδείξεις μόδας, ενώ έπαιξε σε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Aunty Ji» (2018), κερδίζοντας το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Casttree Film Festival.
Η Άνμολ μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, το οποίο έγινε το ασφαλές της καταφύγιο μετά την οικογενειακή τραγωδία. «Ποτέ δεν είχα συνειδητοποιήσει, ότι ήμουν διαφορετική, μέχρι που βγήκα στον πραγματικό κόσμο. Είχα μόνο χαρούμενες στιγμές και αναμνήσεις από το ορφανοτροφείο μου. Είχα τέσσερις φίλους που ήταν πολύ κοντά μου και ποτέ δεν με είχαν μεταχειριστεί διαφορετικά» είχε δηλώσει η ίδια.
Στη συνέχεια, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μουμπάι όπου γνώρισε την περιφρόνηση και το bullying. Προσπάθησε να κάνει ό,τι και οι άλλοι νέοι της ηλικίας της, αλλά δεν μπορούσε. Έτσι, παράτησε το πανεπιστήμιο και κλείστηκε στο σπίτι. Για καλή της τύχη, μια καθηγήτρια έγινε ο φύλακας άγγελός της και τη βοήθησε να αποφοιτήσει με ιδιαίτερα μαθήματα.
Τα προβλήματα, όμως, για εκείνη δεν σταμάτησαν εκεί. Δύο μήνες αφότου έπιασε την πρώτη της δουλειά ως προγραμματίστρια, απολύθηκε γιατί «αποσπούσε την προσοχή των συναδέλφων της» λόγω της εμφάνισής της.
Τότε αποφάσισε να υψώσει το ανάστημά της. Ξεκίνησε την «επανάστασή» της με την βοήθεια των social media.
«Ήμουν η πρώτη επιζήσασα από επίθεση με οξύ που μοιράστηκε φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνη τη στιγμή, το Facebook ήταν το πιο δημοφιλές εργαλείο. Οι φίλοι μου αρχικά δεν πίστευαν ότι ήταν καλή ιδέα. Πίστευαν ότι ο κόσμος θα με κοροϊδέψει. Όμως, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά θετική» αναφέρει η ίδια.
Από τότε, μεγάλα brands ρούχων άρχισαν να την προσεγγίζουν για να συμμετάσχει σε διαφημίσεις και επιδείξεις μόδας. Τότε, μπήκε στη ζωή της το Instagram, που την ανέδειξε αμέσως σε influencer.
Εκτός από μοντέλο, είναι ομιλήτρια ψυχικής ενδυνάμωσης και ιδρύτρια του Οργανισμού Επιζησάντων από επιθέσεις με οξύ.
«Το οξύ δεν σταματάει τη ζωή. Μπορεί να σου αλλάζει το πρόσωπο, αλλά δεν σου καταστρέφει την ψυχή. Μέσα μας παραμένουμε ίδιοι και αυτό πρέπει να κρατήσουμε για να ζήσουμε το υπόλοιπο μιας ευτυχισμένης ζωής» τονίζει η Άνμολ, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.
Πηγή:bovary.gr