Μακιγιάζ, Συνεντεύξεις

Ναταλία Babenko: Η Τέχνη του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ στην Ελλάδα έχει την υπογραφή της

Η Ναταλία Babenko είναι ειδικός Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ και ιδιοκτήτρια του εξειδικευμένου Κέντρου Your Permanent Beauty Expert και της ακαδημίας Your Permanent Beauty Academy όπου παραδίδονται σεμινάρια  Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ . Η ιδέα της να ασχοληθεί με τον τομέα της Ιατρικής Αισθητικής, που γεννήθηκε το 2005, ικανοποιούσε απόλυτα τις προσωπικές της αναζητήσεις και ταίριαζε εκπληκτικά στον δημιουργικό της χαρακτήρα. Η Ναταλία σπούδασε στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοπο ννήσου απ’ όπου αποφοίτησε αριστούχος. Στη συνέχεια, θέλοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη σταδιοδρομία της, επέλεξε να μάθει το νέο της επάγγελμα από τους καλύτερους παγκοσμίως – το 2010 μετεκπαιδεύτηκε στην διακεκριμένη Σχολή Προσωπολογίας και Μόνιμου Μακιγιάζ στη Μόσχα. Το όνειρο της Ναταλίας έγινε πραγματικότητα το 2011, όταν ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Μόνιμης Ομορφιάς στη Σπάρτη, όπου διέμενε τότε. Σε λίγο χρονικό διάστημα η φήμη για τις όμορφες δουλειές της Ναταλίας επεκτάθηκε πολύ πιο έξω από τα όρια του νομού Λακωνίας. Στο μικρό studio που είχε τότε στη Σπάρτη την επισκέπτονταν εκατοντάδες πελάτισσες απ’ όλη την Ελλάδα, θέλοντας να αποκτήσουν Μόνιμο Μακιγιάζ μόνο από τα χέρια της. Έτσι η ιδέα να μετακομίσει την επιχείρηση της πιο κεντρικά δεν άργησε να έρθει, της το ζητούσαν οι ίδιες οι πελάτισσές της. Τον Δεκέμβριο του 2013 η Ναταλία έκανε το πρώτο της ξεκίνημα στην Αθήνα, ενώ τον Απρίλιο του 2014 μετέφερε το Κέντρο Μόνιμης Ομορφιάς στο Χαλάνδρι.  Η Ναταλία Babenko και η ομάδα της ειδικεύονται στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ και χρησιμοποιούν πολλές τεχνικές για την εφαρμογή του. 

Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Θεσσαλών Ομορφιά

Συνέντευξη: Δώρα Τζανή 


Κυρία Babenko είναι γνωστό ότι οι Ρωσίδες είναι πανέμορφες γυναίκες και αυτό το διαπιστώνουμε μέσω εσάς. Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα να ασχοληθείτε με την τέχνη του Permanent make up;

Σας ευχαριστώ πολύ καταρχάς για τα όμορφα λόγια σας. Η ενασχόλησή μου με την Αισθητική Ιατρική ξενικά το 2007 με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Νοσηλευτικής. Αγάπησα την Νοσηλευτική, αποφοίτησα με διάκριση και ξέρω ότι αν συνέχιζα θα μπορούσα να προσφέρω πάρα πολλά στον κλάδο της Υγείας. Αλλά, καθώς είμαι ένα πολύ δημιουργικό άτομο, με κέρδισε ο πρωτότυπος κλάδος του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ γιατί εξελίσσεται συνεχώς και δίνει μια μοναδική ευχαρίστηση να μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση μιας γυναίκας και να βελτιώσεις την ποιότητα ζωής της.

Μπορείτε να μας πείτε με απλά λόγια τι ακριβώς είναι το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ που ακούμε όλο και περισσότερο τελευταία;

Είναι μια ανώδυνη και εντελώς ακίνδυνη υπηρεσία ομορφιάς που βοηθά να βελτιώσουμε το σχήμα και το χρώμα των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Αν και στο εξωτερικό ανθίζει εδώ και δεκαετίες, στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια κερδίζει σταθερά ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Οι εφαρμογή νέων τεχνικών και η κατάρτιση ξεκινούν να συμβαδίζουν δειλά δειλά με τις παγκόσμιες τάσεις.

Σε ποιες περιοχές του προσώπου εφαρμόζεται;

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ εφαρμόζεται σε φρύδια, χείλη και βλέφαρα. Η εφαρμογή ρουζ και κάλυψη μαύρων κύκλων είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμη. Ενώ, η κάλυψη ουλών στο πρόσωπο ή το σώμα αποτελούν σημαντικό βοήθημα για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών είναι αυτό που παρατηρούμε πως ζητάνε περισσότερο οι γυναίκες. Ποιες διαφορετικές τεχνικές υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές φρυδιών: σκίαση, τρίχα τρίχα, microblading, powdered brows. Όλες, αν εκτελεστούν σωστά, χαρίζουν πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Όμως, αυτό που οφείλει να γνωρίζει κάθε Ειδικός είναι ποια ταιριάζει καλύτερα σε κάθε πρόσωπο. Ανάλογα με την τεχνική, διαφέρει ο τρόπος και η ένταση εφαρμογής της χρωστικής.

Πως επιλέγετε ποια τεχνική θα εφαρμόσετε στην πελάτισσα σας;

Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ποιότητα της επιδερμίδας. Αν έχουμε ένα ευαίσθητο λιπαρό δέρμα θα επιλέξουμε μια πιο επιφανειακή και σταθερή τεχνική όπως η σκίαση ή τα powdered brows ώστε να αποφύγουμε το άπλωμα της χρωστικής μετά από λίγες εβδομάδες, που μπορεί να πάρει τη μορφή «μουτζούρας». Κάτι που θα συνέβαινε με το microblading ή την τρίχα τρίχα, τα οποία εφαρμόζονται με επιτυχία σε κανονικό δέρμα.

Έχετε μια επιτυχημένη επιχείρηση και ένα ευρέως αναγνωρίσιμο brand. Έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε franchise Your Permanent Beauty Expert;

Είμαι πολύ χαρούμενη που μαζί με την ομάδα μου έχουμε χτίσει ένα δυνατό brand name και νιώθω περήφανη που τα τελευταία χρόνια το Your Permanent Beauty Expert έχει κερδίσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δικαίως θεωρείται το Νο1 Εξειδικευμένο κέντρο Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ.

Η αλήθεια είναι πως ναι, είμαστε στην διαδικασία να γίνουμε αλυσίδα ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει τις μοναδικής ποιότητας υπηρεσίες μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θέλουμε η τέχνη μας να περάσει στη νέα γενιά επαγγελματιών ακολουθώντας υψηλά standards. Έχουμε όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία να καθοδηγήσουμε τους επαγγελματίες με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι επιτυχείς. Όποιος επαγγελματίας ή επιχειρηματίας επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ, κάτω από την ομπρέλα του Your Permanent Beauty Expert θα έχει σίγουρη επαγγελματική επιτυχία καθώς θα έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Παραδίδετε σεμινάρια; Πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας;

Βέβαια πραγματοποιούμε Σεμινάρια για αρχάριους και προχωρημένους. Είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για την Σχολή Your Permanent Beauty Academy που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, καθώς αποτελεί μία από τις λίγες Σχολές στην Ελλάδα που παραδίδει ολοκληρωμένη εκπαίδευση όλων των τεχνικών Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ. Εδώ και 3 χρόνια παρέχουμε εξειδικευμένη κατάρτιση για όλα τα επίπεδα επαγγελματιών και μεταλαμπαδεύουμε την πιο σύγχρονη γνώση. Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε πως η νέα γενιά επαγγελματιών εκπαιδεύεται σωστά και επαρκώς ώστε να παρέχει πάντα ποιοτικές υπηρεσίες. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να δει στο www.24beauty-academy.gr.

Τι σας ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σχολές; Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς;

Γιατί αποτελούμε πρωτοπόρο σχολή στην Ελλάδα και λειτουργούμε με πρότυπο τις διεθνείς σχολές. Προσωπικά έχω επενδύσει πολύ χρόνο παρακολουθώντας σεμινάρια και μετεκπαιδευτικά προγράμματα στο εξωτερικό και προσπαθώ να κατανοήσω τις μεθόδους των μεγαλύτερων επαγγελματιών και εκπαιδευτών στον κόσμο ώστε να μπορώ να εξελίσσομαι συνέχεια ως εκπαιδεύτρια. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρία με δεκάδες μαθήτριες, στην Your Permanent Beauty Academy αναγνωρίζουμε πως κάθε μία έχει πολύ διαφορετικές ανάγκες και αφομοιώνει τη γνώση με διαφορετικό τρόπο. Στα Σεμινάρια μας η θεωρία και η πρακτική έχουν την ίδια σημασία και σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε σπουδάστριας ξεχωριστά για να καλύπτουμε τις δικές της ανάγκες.

Πρόσφατα ιδρύσατε και τον σύλλογο ΣΕΜΜΕ, μιλήστε μας γι’ αυτό.

Ο ΣΕΜΜΕ είναι ο πρώτος οργανωμένος Σύλλογος Επαγγελματιών Μικροχρωμάτωσης και Microblading Ελλάδος που στοχεύει κυρίως στο να ρυθμίσει τα «κακώς κείμενα» γύρω από το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ. Πρωτίστως, θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις σε ζητήματα όπως πιστοποίηση Κέντρων και Ειδικών, κατοχύρωση του επαγγέλματος ανεξάρτητα από την δερματοστηξία (τατουάζ), άρτια εκπαίδευση των επαγγελματιών, εξειδίκευση και συμβουλευτική των μελών του για ποικίλα θέματα. Η δημιουργία του ΣΕΜΜΕ είναι ένα πολύ μεγάλο όραμα γιατί πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκινά επίσημα μια οργανωμένη προσπάθεια για τα δικαιώματα των εκπροσώπων του Ημι-Μόνιμου μακιγιάζ και θα επιχειρήσει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ στην Ελλάδα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο www.semme.gr.

Τον περασμένο Μάρτιο διοργανώσατε στην Αθήνα το παγκόσμιο συνέδριο «Beauty Blossom Congress»,  είστε ικανοποιημένη με την ανταπόκριση του κόσμου;

Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη για το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Beauty Blossom Congress». Ήταν μια πολύ ξεχωριστή και δημιουργική εμπειρία και χαίρομαι που κατάφερα να προσφέρω και εγώ στο ελληνικό κοινό μια εμπειρία γνώσης βασισμένη στα διεθνή πρότυπα. Η ανταπόκριση και η διάδραση ήταν πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο περιμέναμε όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το BB Congress και στοχεύουμε να το κάνουμε ετήσιο γεγονός. Η σωστή εκπαίδευση  στην Ελλάδα είναι περιορισμένη και δυστυχώς το να παρακολουθείς συστηματικά Σεμινάρια και Συνέδρια στο εξωτερικό είναι μια πολύ κοστοβόρα διαδικασία. Αυτή λοιπόν την ανάγκη προσπαθούμε να καλύψουμε και θα χαρούμε να έχουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας την επόμενη φορά.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στις νέες επαγγελματίες; Στις γυναίκες που τώρα ξεκινούν την επαγγελματική τους πορεία στο Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ;

Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου είναι ότι αν κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Προσωπικά ξεκίνησα μια εποχή που το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ ήταν σχεδόν άγνωστο στην ελληνική αγορά και η οικονομική κρίση είχε ήδη κάνει πολύ εμφανείς τις επιπτώσεις της. Εργαζόμουν 12 με 14 ώρες καθημερινά, ενώ έπρεπε παράλληλα να φροντίζω την οικογένεια και τα δύο παιδιά μου. Φανταστείτε λοιπόν πόσο «δυσοίωνες» ήταν οι συνθήκες για μια γυναίκα επιχειρηματία. Όμως η σκληρή εργασία και η πίστη στις δυνατότητές μου με έκαναν να επιτύχω σε όλους τους τομείς.

Θα ήθελα λοιπόν να συμβουλεύσω όλες τις γυναίκες που τώρα ξεκινούν να πιστέψουν στην δυναμική τους, να μην φοβηθούν να αναλάβουν πολλούς ρόλους και να αφοσιωθούν με πάθος σε αυτό που πραγματικά αγαπούν. Μόνο ο ξεκάθαρος στόχος, η εργατικότητα και προσήλωση θα τις κάνουν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία. Τέλος, να θυμούνται πως είναι τυχερές επειδή στην εποχή που ζούμε, την εποχή της τέλειας εικόνας, το Ημι-Μόνιμο μακιγιάζ έχει πολύ μέλλον καθώς η σύγχρονη γυναίκα είναι πολυάσχολη, συγχρόνως όμως επιθυμεί να είναι εμφανίσιμη, τώρα περισσότερο από ποτέ.