Μακιγιάζ

Τα lip powder είναι τα νέα ματ κραγιόν

Τα ματ κραγιόν είναι η αδυναμία μας. Το δυνατό τους χρώμα αλλά κυρίως η διάρκεια είναι που τους χαρίζουν την πρωτιά  στην λίστα της επιλογής μας. Φυσικά αν τα χρησιμοποιούμε συχνά χωρίς να περιποιούμαστε τα χείλη τότε στεγνώνουν και ξηραίνουν την περιοχή.

Αλλά τα έχουμε πει αυτά πρέπει μία φορά την εβδομάδα να απλώνουμε ένα scrub ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να αποκτούν τα χείλη απαλότητα και την απαραίτητη υγρασία. Και όλα αυτά για να μπορούμε να φοράμε το ματ κραγιόν χωρίς ενοχές αλλά και να δείχνει υπέροχο πάνω στα ακόμα πιο υπέροχα χείλη μας.

Και αφού τα αγαπήσαμε τόσο έρχεται μία άλλη φόρμουλα να μας βάλει σε δίλημμα. Ονομάζεται lip powder και όπως καταλαβαίνεται είναι απόλυτα ματ και έχει την υφή πούδρας. Είναι νέα άφιξη στο χώρο του μακιγιάζ και εμπνευσμένο από τις παλιότερες γενιές που άπλωναν μικρή ποσότητα ρουζ στα χείλη για να αποκτήσουν ένα φυσικό χρώμα και ζωντάνια σε ολόκληρο το πρόσωπο. Ακούγεται γλυκό και ρομαντικό έτσι δεν είναι; Άλλωστε οι ρετρό φόρμουλες τα τελευταία χρόνια επανέρχονται και πολύ μας αρέσει αυτό.

Σε όσες λοιπόν από εμάς αρέσει η ιδέα μιας ματ υφής η οποία όμως δεν στεγνώνει τα χείλη, τo lip powder είναι η λύση αφού ναι μεν έχει το ίδιο φινίρισμα αλλά η φόρμουλα είναι πιο ελαφριά. Θα τα βρούμε σε πολλές αγαπημένες αποχρώσεις από nude και ροζ μέχρι έντονο κόκκινο και το καφέ της σεζόν. Τα περισσότερα έχουν απλικατέρ σε μορφή τρυφερού σφουγγαριού που γλιστρά στα χείλη και απελευθερώνει ακριβώς όσο χρώμα χρειάζεται. Επίσης περιέχουν ενυδατικά στοιχεία που φροντίζουν και περιποιούνται τα χείλη με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα ανανεώσουμε αν χρειαστεί μέσα στην ημέρα.