ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μακιγιάζ, Ομορφιά

Πώς θα εφαρμόσουμε σωστά τη σκιά ματιών;

Σίγουρα πολλές φορές έχεις δει τα αψεγάδιαστα μακιγιάζ των beauty bloggers και έχεις αναρωτηθεί «μα, πως το κάνουν ενώ εγώ δεν μπορώ;». Η απορία αυτή κυρίως προκύπτει όταν βλέπεις μακιγιάζ μεσκιές ματιών. Το μακιγιάζ στα μάτια είναι το πιο δύσκολο «είδος» μακιγιάζ καθώς τα προϊόντα και οι επιλογές που έχεις είναι πάρα πολλές.

Η σκιά των ματιών είναι αρκετά ιδιόμορφη καθώς δεν είναι μόνο το ποια απόχρωση θα διαλέξεις και σου ταιριάζει που σε προβληματίζει, αλλά και το πώς θα την εφαρμόσεις σωστά για ένα ομορφότερο αισθητικά αποτέλεσμα. Τα άπειρα προϊόντα αλλά και οι πολλές πληροφορίες που έχεις για την εφαρμογή της καταλήγουν να σε μπερδεύουν περισσότερο αντί να σε διευκολύνουν.

Εμείς βρήκαμε τα απλά και βασικά tips που πρέπει να έχεις κατά νου την επόμενη φορά που θα βάλεις τη σκιά σου.

 

1- Χρησιμοποίησε ένα eyeshadow primer. Τα primers είναι αρκετά διαδεδομένα στον beauty κόσμο καθώς είναι ένα προϊόν το οποίο διατηρεί το μακιγιάζ σου φρέσκο για ώρες. Στην αγορά κυκλοφορούν primers για τη διατήρηση της mascara σου, του κραγιόν σου, του foundation σου αλλά και της σκιάς σου. Άπλωσε το προϊόν στο βλέφαρο πριν τη σκιά για ένα πολύωρο σταθερό αποτέλεσμα.

 

2- Βρες τα σωστά πινέλα. Η εφαρμογή της σκιάς με το κατάλληλο πινέλο δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που ήξερες μέχρι τώρα. Για ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στη σκιά σου επένδυσε σε ένα σετ με mini brushes.

 

3- Άπλωσε πρώτα την ανοιχτόχρωμη σκιά. Εφάρμοσε μία ανοιχτόχρωμη σκιά στο βλέφαρο σου και συνέχισε με την πιο σκούρα στις εξωτερικές γωνίες του ματιού για ένα τέλειο eyeshadow look.

 

4- Αφότου έχεις εφαρμόσει την ανοιχτόχρωμη και τη σκουρόχρωμη σκιά «ανακάτεψε» τις αποχρώσεις πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο χρώμα και αποτέλεσμα.