Μακιγιάζ

To μυστικό για να μην σπάει το concealer

Το σκηνικό γνωστό και χιλιοπαιγμένο. Πρόκειται για μια σκηνή που έχεις ζήσει ξανά και ξανά: ενώ το πρωί φεύγεις από το σπίτι με ένα τέλεια τοποθετημένο concealer, μετά από μερικές ώρες, κοιτώντας στον καθρέφτη η περιοχή κάτω από τα μάτια σου μοιάζει από αστεία έως και τρομακτική: το concealer έχει υποχωρήσει άτακτα προς κάθε κατεύθυνση και οι λεπτές γραμμές που πιθανόν υπάρχουν έχουν τονιστεί ακόμα περισσότερο.

Και όμως υπάρχει λύση η οποία ονομάζεται πούδρα σεταρίσματος. Σιγά τα νέα θα πεις. Και όμως σημασία έχει ο τρόπος και η στιγμή που την εφαρμόζεις. Ειδικότερα, η κατάλληλη στιγμή είναι ΑΜΕΣΩΣ μόλις τοποθετήσεις το concealer. Όχι αφού έχεις τελειώσει όλο το πρόσωπο και απλά σετάρεις όλο το μακιγιάζ.

Όσο για τον τρόπο; Με τη βοήθεια του beauty blender. Το θέμα με την πούδρα είναι όχι απλά να περάσουμε στα πεταχτά το πινέλο από πάνω αλλά πολύ προσεκτικά να την ταμπονάρουμε στην περιοχή. Προσοχή όμως στην ποσότητα! Πρέπει να είναι η ελάχιστη δυνατή ώστε το αποτέλεσμα να μη φαίνεται βαρύ και το βλέμμα κουρασμένο.