ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μακιγιάζ, Ομορφιά, Συνεντεύξεις

Η Διακριτική Γοητεία του Φρέντυ Καλομπράτσο

Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μου αρέσει να συζητάω… Και υπάρχουν κάποιοι άλλοι που μου αρέσει να τους ακούω χωρίς να τους διακόπτω, γιατί εντυπωσιάζομαι με τη γνώση τους… γιατί με καθηλώνει ο λόγος τους, η ενέργειά τους και η επιβλητική τους παρουσία.

Είναι πολλοί οι επαγγελματίες, στο χώρο της ομορφιάς,από τους οποίους θα ήθελα να πάρω συνέντευξη. Ήταν πολλά τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και ακόμα πιο πολλά αυτά που ζητούσα. Θέλω τον κορυφαίο make up artist, θέλω έναν καταξιωμένο επαγγελματία, θέλω έναν επαγγελματία με γνώσεις, με ταλέντο, να έχει κάνει «σχολή» τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, να είναι ευγενικός, μαγευτικός και γοητευτικός.

Κυρίες μου σας παρουσιάζω τον Φρέντυ Καλομπράτσο!!!!

 

Δεν εντυπωσιάστηκα μόνο με το ταλέντο του και με τις γνώσεις του στο μακιγιάζ, ούτε από την διαχρονικότητα του… εντυπωσιάστηκα γιατί αποπνέει ευγένεια και ήθος – που σπανίζουν στο χώρο αυτό και μία σεμνότητα που μόνο οι πραγματικοί σταρ έχουν!!! Ανέκαθεν πίστευα ότι οι άντρες επαγγελματίες,στο χώρο της ομορφιάς, είναι αποτελεσματικότεροι από τις γυναίκες. Ίσως γιατί τις νοιάζονται και τις αγαπάνε λίγο παραπάνω, ίσως γιατί θέλουν να προβάλουν την όμορφη πλευρά τους…ίσως γιατί δεν υπάρχει αντιζηλία στα αντίθετα φύλλα. Ρίχνοντας μία ματιά στο βιογραφικό του Φρέντυ Καλομπράτσο σου κόβεται η ανάσα. Καταλαβαίνεις ότι δεν μιλάμε για έναν τυχαίο make up artist, αλλά για τον μοναδικό Έλληνα μακιγιέρ που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα brand names σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Το πάθος του και η αγάπη του για το μακιγιάζ, σε συνδυασμό με τη γοητεία του, κάνει όλες τις γυναίκες να αφήνονται στα έμπειρα χέρια του και να τον συμβουλεύονται για την ομορφιά τους.

Το 2006 κάνει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα και ανοίγει τη σχολή Freddy Makeup Stage...

 

Πώς ξεκίνησε η καριέρα σας ;

Η καριέρα μου ξεκίνησε μέσα από μια ανησυχία που την είχα από τα παιδικά μου χρόνια. Μια ανησυχία που έχει να κάνει με το τί είναι όμορφο, όχι μόνο στη μόδα και στο μακιγιάζ αλλά γενικότερα τί είναι όμορφο. Ομορφιά είναι μία ισορροπία όγκων και σχημάτων. Η ομορφιά βρίσκεται στη μουσική, σε ένα τοπίο, βρίσκεται παντού! Η ομορφιά είναι αρμονία.

Ποια ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί η σχολή σας ;

Τελειώνοντας τις σπουδές μου στο Λονδίνο ως hair stylist στην ακαδημία του Vidal Sasson συνέχισα τις σπουδές μου στο μακιγιάζ για να μπορώ να ολοκληρώνω το σύνολο, όχι μόνο το μέρος. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα άρχισα να δουλεύω σε editorial μόδας σε όλα τα περιοδικά και το 1999 μου πρότεινε μία μεγάλη συνεργασία η εταιρία Estee Lauder. Αυτό για μένα ήταν ένα πάντρεμα της τέχνης με την κάθε μοναδική γυναίκα. Το 2000 ο όμιλος μου προτείνει να αναλάβω ως brand manager την εταιρία Mac Cosmetics και η επιτυχία ήταν και παραμένει τεράστια. Ψάχνοντας να βρω make up artists για την εταιρία ανακάλυψα ένα κενό στην αγορά της εκπαίδευσης μέχρι εκείνη τη στιγμή. Οι απόφοιτοι δεν ήταν έτοιμοι για την αγορά εργασίας και έτσι αναγκαζόμουν να τους παρέχω επιπλέον εκπαίδευση. Αυτό λοιπόν ήταν και η αφορμή που με οδήγησε στη σκέψη να δημιουργήσω τη σχολή Freddy Make up Stage. Μια σχολή που προσφέρει την τέλεια τεχνική κατάρτιση ώστε να μπορέσει ο επαγγελματίας να κινείται σε όλα τα επίπεδα της δουλειάς, από μια μεγάλη επίδειξη μόδας σε μια φωτογράφιση, μέχρι και ένα απλό μακιγιάζ.

Οι απόφοιτοι της σχολής σας είναι περιζήτητοι.Ποσό δύσκολο είναι να το πετύχεις αυτό;

Ο βαθμός δυσκολίας κάθε χρόνο αυξάνεται γιατί η παγκοσμιοποίηση της ομορφιάς μέσα από το διαδίκτυο δεν αφήνει περιθώρια σε ένα μαθητή να αναπτύξει τη δική του εικόνα και αισθητική. Δεν έχω δημιουργήσει ένα σχολείο, αλλά μια σχολή. Μια σχολή που έχει αρχές, αξίες…έχει τρόπο σκέψης. Αυτό πιστεύω ότι κάνει τους μαθητές μας μοναδικούς και ταυτόχρονα περιζήτητους.

Διδάσκετε το μακιγιάζ ή είναι ταλέντο το οποίο αξιοποιείται;

Όλες οι τέχνες ως ένα βαθμό διδάσκονται όμως το ταλέντο είναι μια έμφυτη κλήση που μέσα από μια σωστή εκπαίδευση μπορεί να απογειώσει τη συγκεκριμένη τέχνη. Ναι σίγουρα όλοι μπορούμε να μάθουμε τη τέχνη του μακιγιάζ, αλλά η αγάπη και το ταλέντο είναι τα απαραίτητα συστατικά που μπορούν να το απογειώσουν.

Πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσεις μέσα στις εκατομμύρια σχολές που υπάρχουν;

Σχολές υπάρχουν πολλές. Θεωρώ πως την διαφορά την κάνει ο δάσκαλος. Ένας δάσκαλος xριάζεστε να έχει μεγάλη εμπειρία αλλά και ικανότητα ώστε να μεταδώσει την τέχνη με αγάπη και σεβασμό, αυτό κάνει τη διαφορά… άλλο κάνω καλό μακιγιάζ και άλλο διδάσκω καλά!

Σας θαυμάζω όχι μόνο για την άριστη δουλειά σας αλλά και για το ήθος που αποπνέετε σαν επαγγελματίας. Αυτή η επαγγελματική συμπεριφορά είναι στην ύλη σας; Θέλετε οι απόφοιτοί σας να φημίζονται και για την άρτια δουλειά τους και για την άρτια συμπεριφορά τους;

Ο μαθητής είναι ο καθρέφτης του δάσκαλου. Δεν μπορούν όλοι να διδάξουν. Το μακιγιάζ είναι μια στάση, μια θεώρηση είναι τρόπος. Αυτά τα στοιχεία περνάμε στους μαθητές μας και γίνονται σωστοί επαγγελματίες, όχι μόνο στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους αλλά και στην συμπεριφορά τους, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο επαγγελματίας κρίνεται και από τις συνεργασίες του!

Μακιγιάζ ή διδασκαλία; Τι προτιμάτε;

Δεν τα ξεχωρίζω γιατί τα αγαπώ και τα δύο. Σαν δάσκαλος εκτελώ το έργο μου και σαν καλλιτέχνης την προσωπική μου συνέχεια.

Δώστε μου μια συμβουλή ομορφιάς για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές στον τρόπο που μακιγιάρονται, ειδικά τα νέα κορίτσια. Κάποτε οι γυναίκες είχαν εγκράτεια και γνώση στο μακιγιάζ τους, τώρα θεωρώ ότι δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή. Πρέπει το μακιγιάζ να είναι η συνέχεια της προσωπικότητάς τους. Να μην κοπιάρουν το πρόσωπο μιας άλλης επάνω τους, αλλά να δίνουν έμφαση στην μοναδικότητά τους.

 

 

FREDDYMAKEUPSTAGE : Παλλάδος 24-26 (Εντός στοάς),  2ος Όροφος
Πλ. Ψυρρή, ΤΚ 10554, Αθήνα, Τηλ.: 210 3310111, Email: info@freddy.com.gr, Facebook: Freddy Makeup Stage