ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

5 προτάσεις για τέλεια φρύδια!

Τα τελευταία χρόνια τα φρύδια έχουν γίνει θέμα συζήτησης, καθώς οι τάσεις αλλάζουν συνεχώς. Σήμερα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των προϊόντων μακιγιάζ, μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα τους, να τα κάνουμε πιο πυκνά, ακόμα και να προσθέσουμε παγιέτες και χάντρες. Την ίδια στιγμή που τα trends στο μακιγιάζ αλλάζουν ανά σεζόν, τα φρύδια εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η αλλαγή στο σχήμα, το μέγεθος και στη πυκνότητα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το πρόσωπο. Παρακάτω, η Hannah Mutze, Brow Artist της Benefit Cosmetics στην Αυστραλία, εξηγεί τις τάσεις που επικρατούν στα φρύδια.

«Η έμφαση στα φρύδια ήρθε για να μείνει», λέει η Mutze, εξηγώντας πως μια από τις κυριότερες τάσεις είναι η “high and bright” όπως την έχει ονομάσει η ίδια, δηλαδή η ανόρθωση και ο τονισμός των φρυδιών με τη βοήθεια προϊόντων. Σημασία έχει και η υφή, με αποτέλεσμα τα φυσικά φρύδια να έχουν την τιμητική τους φέτος. «Χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, τα φυσικά φρύδια έχουν απαλές γωνίες και διακριτικό τελείωμα».

Η Vogue παραθέτει τα επικρατέστερα looks με έμπνευση από τις celebrities στο κόκκινο χαλί.


©Getty Images

Ανάλαφρη υφή

«Για όσους είναι επιφυλακτικοί, τα πλούσια επιμελώς ατημέλητα φρύδια είναι η σωστή επιλογή», λέει η Mutze και φέρνει σαν παράδειγμα την ηθοποιό Jodie Comer. «Αυτό το look ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος, καθώς τα κάνει να φαίνονται πιο πυκνά μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. Για καλύτερα αποτελέσματα, χτενίστε τα με ένα πλούσιο gel, όπως το Gimme Brow της Benefit– με φορά προς τα πάνω και προς τους κροτάφους- για ένα φυσικό, ανάλαφρο look».


©Getty Images

“High and Bright”

«Γίνετε με την απλή εφαρμογή ενός highlighter στο κόκαλο πάνω από τα μάτια, ακριβώς κάτω από τη γωνία του φρυδιού. Έτσι φωτίζεται το σημείο και τονίζεται η γωνία και το σχήμα του φρυδιού». Εμπνευστείτε από το look της Jasmine Tookes χρησιμοποιώντας την ματ εκδοχή του High Brow της Benefit, «για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, ή με γυαλιστερή υφή για περισσότερη λάμψη», λέει η Mutze.


©Getty Images

Ευθεία γραμμή

«Δημιουργώντας την αίσθηση του face lift, τα ευθεία, ελαφρώς προς τα πάνω τελειώματα στα φρύδια κερδίζουν συνεχώς έδαφος το 2019. Χτενίζουμε το φρύδι προς τα πάνω, με κλίση προς τους κροτάφους». Σύμφωνα με τη Mutze, το καλύτερο παράδειγμα είναι η Kate Bosworth, ενώ προτείνει το Precisely, My Brow Pencil της Benefit προκειμένου να τραβήξουμε μια ευθεία γραμμή, ξεκινώντας από το πάνω μέρος του φρυδιού.


©Getty Images

Au naturale

«Ιδανικές για όσες δεν θέλουν να περνούν πολύ χρόνο μπροστά στο καθρέφτη, οι ημιμόνιμες βαφές φρυδιών μπορούν να χρησιμοποιούνται μια φορά το μήνα, προκειμένου να τα κάνουν να δείχνουν πιο πυκνά. Η απόχρωση της βαφής είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ταιριάζει με την επιδερμίδα και βάφει τις τρίχες μέσα και γύρω από τα φρύδια, με αποτέλεσμα να τους δίνει το τέλειο σχήμα». Παράδειγμα προς μίμηση, η Saoirse Ronan.


©Getty Images

Απαλές γωνίες

«Η απαλές καμπύλες αντικαθιστούν τις έντονες γωνίες, δημιουργώντας ένα θηλυκό τελείωμα». Για να πετύχετε ένα look σαν αυτό της Dakota Fanning, ανταλλάξτε το μολύβι φρυδιών με μια πούδρα. «Εφαρμόστε με τη βοήθεια ενός μικρού σφουγγαριού ή ενός πινέλου και στη συνέχεια ανακατέψτε με οποιοδήποτε χρώμα, με ένα βουρτσάκι».

Πηγή: vogue.gr