Επαγγελματίες Θεσσαλίας, Μακιγιάζ, Ομορφιά, Συνεντεύξεις

Δώρα Ραίδη: Η αγαπημένη make up artist των καλλιτεχνών

Είναι νέα, είναι ωραία και είναι από το Βόλο! Ο λόγος για την πανέμορφη και ταλαντούχα Δώρα Ραίδη, Make up artist που στο τεύχος μας που κυκλοφορεί είναι το cover girl μας και μας δίνει μια συνέντευξη ώστε να τη γνωρίσουμε καλύτερα…

Πότε κατάλαβες ότι ο χώρος της ομορφιάς σε αντιπροσωπεύει; 

Από πολύ μικρή ηλικία ήταν  εμφανής η αγάπη μου για την αισθητική. Μου άρεσε να εξερευνώ τα καλλυντικά και θαύμαζα απίστευτα τις περιποιημένες γυναίκες. Τελειώνοντας το λύκειο το όνειρό μου ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη!

Τι σπουδές έκανες πάνω στο αντικείμενο σου και αν είχες άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πέρας των σπουδών;

Σπούδασα Αισθητική και Κοσμετολογία στην Θεσσαλονίκη. Η εκπαίδευση μου δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς μετεκπαιδεύτηκα σε τομείς όπως η ενδοδερμία, ραδιοσυχνότητες, χαρτογράφηση σπίλων , και πολλές άλλες μεθόδους αισθητικής. Έπειτα η ανάγκη μου για εξέλιξη με οδήγησε στην δεύτερη σχολή μου, όπου σπούδασα επαγγελματικό μακιγιάζ με εξειδίκευση σε fashion, special effects, τηλεοπτικό και θεατρικό μακιγιάζ.  Η επαγγελματική μου αποκατάσταση ήταν άμεση. Εργάσθηκα σε γνωστό ινστιτούτο υψηλής αισθητικής όπου υλοποιήθηκε το όνειρό μου. Έμαθα πολλά μέσω της δουλειάς αυτής, γνώρισα κόσμο κ έτσι, αργότερα μου έγινε πρόταση να εργασθώ ως makeup artist σε τηλεοπτικό σταθμό , για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Με την πάροδο του χρόνου ασχολήθηκα με τον τομέα των πωλήσεων καθώς δούλεψα σε γνωστά καταστήματα καλλυντικών όπως το Sephora.

Σπουδαία ήταν η συνεργασία μου με το Argo Film Festival  από το 2013 έως και σήμερα. Συνεργάσθηκα με γνωστά ονόματα της Show biz όπως  Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς ,Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Βλάχος κλπ. Επίσης έχω συμμετάσχει ως makeup artist στην φωτογράφηση του musical της Ζωζώς Σαπουντζάκη στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Έχω επιλεγεί ως βασική makeup artist σε διάφορα βιντεοκλίπ καλλιτεχνών όπως ο Γιώργος Νταλάρας.  Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικού μακιγιάζ στην BePro Beauty Academy, όπου μοιράζομαι τις γνώσεις κ την αγάπη μου για το μακιγιάζ.

Το μακιγιάζ και το microblading είναι η ειδικότητά σου. Τι είδους επιμόρφωση λαμβάνεις ώστε να είσαι πάντα ενήμερη για τις τάσεις;

To microblading είναι μια πρόσφατη σχετικά μετεκπαίδευσή μου. Πέρα του επαγγελματικού μακιγιάζ θέλησα να επεκτείνω τις γνώσεις μου και στο ημιμόνιμο μακιγιάζ. Έτσι ήρθε στην ζωή μου το microblading. Εκπαιδεύτηκα απ την PHIBROWS, την καλύτερη ακαδημία στον κόσμο πάνω στο κομμάτι αυτό. Βέβαια πάντα κοιτάω να ενημερώνομαι όσον αφορά τις αισθητικές ανάγκες των πελατισσών μου. Φροντίζω μια φορά στο εξάμηνο περίπου να ανανεώνω με νέα σεμινάρια.

Το microblading εκτός από την αισθητική των φρυδιών αποτελεί για σένα και ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους με ασθένειες. Πες μας λίγο για αυτό το κομμάτι της δουλειάς σου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να κάνεις έναν άνθρωπο να χαμογελάει. Αντιμετωπίζω συχνά φαινόμενα χημειοθεραπειών , ανθρώπους που περνάνε δύσκολα και η αλλαγή στο πρόσωπό τους, τους επηρεάζει χειρότερα. Γεμίζουμε λοιπόν τα φρύδια  με την μέθοδο του microblading ( τρίχα- τρίχα) και έχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Το χαμόγελο που παίρνω μετά , είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμένα.

Συνέντευξη: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου