ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Οι μεγάλοι οίκοι μόδας προτείνουν – Μακιγιάζ φθινόπωρο 2019 / Γράφει η Δώρα Ραΐδη

Μακιγιάζ  φθινόπωρο 2019 – Οι πιο hot τάσεις της σεζόν

Φθινόπωρο λοιπόν… Η εποχή που αρχίζει να υποχωρεί η ηλιοκαμένη μας όψη!  Τι θα επικρατήσει στο μακιγιάζ για αυτή την σεζόν;

Για να δούμε λοιπόν τι λένε οι πασαρέλες για αυτό το φθινόπωρο!

 

  • Burgundy / Red lips: χρώματα κραγιόν σε μπορντό και κόκκινο σε συνδυασμό με πολύ ελαφριά και dewy βάση στο πρόσωπο.

 

 

Κάνε το και εσύ:  Θα χρειαστείς το μπορντό σου κραγιόν και μία bb κρέμα. Κάνε το δέρμα σου να φαίνεται φρέσκο, χωρίς βαριά προϊόντα. Μην κάνεις φωτοσκιάσεις, μην βάλεις πούδρες, το χαμόγελό σου με το μπορντό κραγιόν αρκεί!

 

 

  • Monochromatic Terra Cotta: Αυτό το μονοχρωματικό στυλ, έπαιξε πολύ τις πασαρέλες του 2019 αλλά είναι η τάση που λάνσαρε η J. Lo πολύ νωρίτερα. Πρόκειται για ένα μακιγιάζ, στα χρώματα της  terra cotta που θυμίζουν απόλυτα τα χρώματα του φθινοπώρου. Μάτια, ζυγωματικά και χείλη  σε απόλυτη αρμονία!

 

Κάνε το και εσύ:  Αφού ολοκληρώσεις  την βάση σου και την σετάρεις  με μία διάφανη πούδρα, θα χρειαστείς μόνο μια terra cotta και ένα  μεταλλικό κραγιόν σε αυτές τις αποχρώσεις. Πέρασε με ένα φουντωτό πινέλο τα σημεία «3 ε»  του προσώπου και δώσε έμφαση  στα ζυγωματικά σου. Στη συνέχεια με ένα πινέλο blending  χρησιμοποίησε  την terra cotta σαν σκιά σε όλο το κινητό σου βλέφαρο σβήνοντας  καλά στα  κόκαλα του ματιού. Μπόλικη μάσκαρα κ  τα μάτια σου είναι έτοιμα! Μην ξεχάσεις  το μεταλλικό κραγιόν, θα σε κάνει έξτρα εντυπωσιακή!

 

  • Soft smokey: οι Tom Ford, Max Mara και Elie Sads λανσάρουν ελαφρύ smokey σε καφέ γήινους τόνους και φυσικά χείλη!

Κάνε το και εσύ:  Βασικά προϊόντα γι’ αυτό το look είναι το lip balm σου και μια καφέ σκιά. Τοποθέτησε με ένα πινέλο την σκιά στο κινητό βλέφαρο, σβήνοντας καλά τα τελειώματα της. Συνέχισε προαιρετικά με ένα καφέ ή μαύρο μολύβι στην ρίζα των βλεφαρίδων και λίγη ποσότητα μάσκαρα . Τα χείλη τα θέλουμε φυσικά και φρέσκα. Το lip balm σου , είναι ότι καλύτερο λοιπόν!

 

 

Graphic eyes| 60’s eyes: Ποιοι τα προτείνουν; Dior, Moon Young Hee, Giambattista Valli. Μια έμπνευση που θυμίζει λίγο από Twiggy. Γραμμές με eyeliner, γεωμετρικά σχήματα στα μάτια και βλεφαρίδες! Είναι η απόλυτη τάση για αυτή τη σεζόν! Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, αλλά μπορείς να το κάνεις , πιο soft ώστε να είναι και πιο φορέσιμο!

Κάνε το και εσύ: Αφού τοποθετήσεις μία σκιά στα μάτια σου κατά προτίμηση φυσικής απόχρωσης,  ξεκινάς να κάνεις την κλασσική γραμμή eyeliner στα μάτια σου ανεβαίνοντας αργά και σταθερά προς την “μπανάνα» του ματιού! Θέλει υπομονή και σταθερό χέρι, είναι λίγο πιο δύσκολο από άλλα look, αλλά είναι αρκετά εντυπωσιακό!

 

  • Blushing: Πολύ ρουζ προτείνουν οι οίκοι Chanel, Aigner και Dolce & Gabbana. Ματ όψη στο δέρμα με ελάχιστο make up και ρουζ, σε ροζ τόνους που φτάνει μέχρι τους κροτάφους και πλαισιώνουν τα μάτια.

 

 

Κάνε το και εσύ:  θα χρειαστείς ένα ρουζ σε πιο ροζ αποχρώσεις , ένα πινέλο φουντωτό και ένα πινέλο ματιών για blending. Χρησιμοποίησε το πινέλου του ρουζ και « χτίσε» λίγο λίγο το ρουζ στα ζυγωματικά σου . Θέλουμε να σβήνει ομοιόμορφα στα μάγουλα και να εκτείνεται ελαφρά ως τα μάτια όπου θα το σβήσεις σαν σκιά με το πινέλο του blending!

 

 

Ό,τι και αν επιλέξεις και ό,τι και αν σου ταιριάζει, ένα είναι το σίγουρο…θα είσαι στη μόδα!!

 

Δώρα Ραΐδη, Makeup Artist, Makeup Educator