Μακιγιάζ

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου; Αν δεν ξέρεις,διάβασε εδώ!

Είμαι αυτή που έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα και λειτουργεί πάντα με πρόγραμμα. Θα μπορούσες να με πεις και βαρετή αλλά να που εγώ έχω εξασφαλίσει το γεγονός ότι έχω πάντα καθαρά πινέλα. Τι θέλω να πω; Έχω ορίσει την Κυριακή ως την πλένω-τα-πινέλα-μου μέρα και ξεφεύγω από αυτή τη ρουτίνα ελάχιστες φορές. Είναι κάτι που σου προτείνω να κάνεις κι εσύ: μόνο αν έχεις μια συγκεκριμένη μέρα μέσα στην εβδομάδα για αυτή τη δουλειά θα καταφέρεις να μείνεις πιστή σε ένα πρόγραμμα και να έχεις τελικά, επίσης, πάντα καθαρά τα πινέλα σου. Και αν αυτή η μέρα μέσα στην εβδομάδα δεν είναι η Κυριακή, τότε… ποια;

Αφού το αποφάσισες, λοιπόν, παρακάτω συγκέντρωσα αυτά τα tips για τα τι, τα πώς αλλά και ό,τι αφορά την συνάρτηση πινέλα και καθαρισμός.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα πινέλα μου;

Αν και η απάντηση έχει ήδη δοθεί, θα φροντίσω και να στο εκμαιεύσω κιόλας θέτοντάς σου το εξής απλό ρητορικό ερώτημα: θα έμενες ποτέ άλουστη για παραπάνω από μια εβδομάδα; Ακόμη και αν έχεις ξηρό τριχωτό και είσαι αυτή η τυχερή που δεν πρέπει να λούζεται κάθε-μια-μέρα, η απάντηση είναι πως όχι, δεν θα έμενες ποτέ άλουστη για παραπάνω από μια εβδομάδα. Γιατί, λοιπόν, να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα πινέλα σου; Να σου υπενθυμίσω ότι τα πινέλα είναι φτιαγμένα από τρίχα (άλλοτε και φυσική) και πως μέσα στην εβδομάδα συσσωρεύουν σμήγμα από την επιδερμίδα σου, σκόνη και βακτήρια. Και πίστεψέ με, αν θα μπορούσες να δεις τα πινέλα σου μέσα από ένα μικροσκόπιο δεν θα βαριόσουν ποτέ να τα πλύνεις!

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιώ;

Υπάρχουν τρεις, όχι και τόσο διαδεδομένοι τρόποι. Ο ένας είναι με ένα απολυμαντικό σαπούνι όπου η διαδικασία είναι απλή: βρέχεις καλά τα πινέλα σου και τρίβεις την τρίχα απαλά πάνω στο σαπούνι μέχρι να σταματήσει να βγάζει προϊόν. Ο άλλος τρόπος είναι να τα πλύνεις με σαμπουάν. Αλλά με δεδομένο ότι το σαμπουάν δεν απολυμαίνει, το κόλπο που πρέπει να κάνουμε είναι ότι αφού πλύνω τα πινέλα μου με σαμπουάν, βάζω σε χαρτί κουζίνα οινόπνευμα και κάνω ένα πέρασμα από εκεί. Τέλειο κόλπο και πάντα πιάνει. Τέλος, όλες οι εταιρίες μακιγιάζ έχουν ειδικά καθαριστικά για τα πινέλα. Απλώς βρέχεις το πινέλο σου, το στριφογυρίζεις απαλά μέσα στο προϊόν, ξεπλένεις και αυτό καθαρίζει τέλεια!

Πώς το κάνω; Ένας… βήμα- βήμα οδηγός!

  1. Βρέξε τα πινέλα σου με χλιαρό νερό.
  2. Βάλε στις παλάμες σου μερικές σταγόνες σαμπουάν ή ειδικό καθαριστικό. Ιδανικό θα ήταν να έχεις ένα brush scrubber όπως λέγεται πάνω στο οποίο τρίβεις τα πινέλα σου μέχρι να καθαριστούν εντελώς και μέχρι το νερό που θα βγαίνει να είναι απόλυτα καθαρό.
  3. Τρίψε πολύ απαλά και χωρίς να πιέζεις άτσαλα τις τρίχες.
  4. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.
  5. Στράγγισε τις τρίχες από το πινέλο.
  6. ΄Ισιωσε τις τρίχες.
  7. Τοποθέτησε μια πετσέτα ή αρκετό χαρτί κουζίνας σε ένα τραπέζι και άφησε τα πινέλα ξαπλωμένα για να στεγνώσουν. Μην βάλεις τα πινέλα μέσα σε ποτήρι και μην τα έχεις κάθετα γιατί το νερό που θα τρέχει προς την λαβή, ειδικά αν είναι ξύλινη, θα καταστρέψει την κόλα της ένωσης.

 

Πηγή:tlife.gr