ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, Μακιγιάζ, Ομορφιά, Προϊόντα, Πρόσωπο

Έχουν τα καλλυντικά ημερομηνία λήξης; 5 ενδείξεις που την προμηνύουν

Ναι, τα προϊόντα μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης. Και είναι πολύ σημαντικό να έχετε  υπ’όψιν σας ποια από τα καλλυντικά σας λήγουν ή έχουν ήδη λήξει, καθώς με το πέρας της χρονικής τους διάρκειας τα καλλυντικά είναι υπεύθυνα για διάφορους δερματικούς ερεθισμούς, όπως η ξηρότητα, ακόμη και αλλεργίες. Τα περισσότερα έχουν μια μέση διάρκεια 1-2 χρόνια (concealer, μολύβι ματιών, προϊόντα για τα χείλη/foundation, σκιές ματιών) ενώ προϊόντα mascara και eyeliner μόλις 3 μήνες. Ακριβώς λοιπόν επειδή τα περισσότερα έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης, είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχάσουμε πότε ακριβώς τα αγοράσαμε. Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν 5 ενδείξεις οι οποίες μας προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να τα ανανεώσουμε!

  • Άσχημη οσμή: είναι ίσως το πιο εμφανές σημάδι ότι τα καλλυντικά μας έχουν λήξει. Μόλις διαπιστώσετε άσχημη οσμή με το άνοιγμα της συσκευασίας, αφήστε την στην άκρη και σε καμία περίπτωση μην τη χρησιμοποιήσετε, καθώς μπορεί να αποκτήσετε ανεπιθύμητα σπυράκια και άλλα δερματικά προβλήματα.
  • Λευκό φινίρισμα: εάν εφαρμόσετε το foundation ή το concealer σας και μετά από μερικά λεπτά παρατηρήσετε πως το δέρμα σας γίνεται αρκετά λευκό, ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τα προϊόντα της βάσης σας. Αφαιρέστε το αμέσως και προσπαθήστε να καλύψετε με την πούδρα σας όσα σημεία χρειάζονται covering.

  •  Ατελής εφαρμογή: Φυσικά, όλες αναζητάμε το foundation που θα μας χαρίσει αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπο, που θα καλύπτει όλες τις ατέλειες, τα σημάδια και τα σπυράκια. Όταν  από ένα σημείο και μετά δε μας προσφέρει την τέλεια εφαρμογή που θέλουμε, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει λήξει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τα lip products, τα οποία μπορεί να μας δημιουργήσουν αντιαισθητικές λεπτές γραμμές στα χείλη, σημάδι ότι επίσης έχει περάσει το όριο ασφαλούς χρήσης τους.

  •  Αλλοίωση χρώματος: εάν παρατηρήσετε ότι το foundation σας γίνεται πιο σκούρο προς πορτοκαλί λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή του, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει οξειδωθεί το χρώμα του και άρα θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως. Επίσης, εάν δείτε ότι οι σκιές ματιών σας έχουν χάσει την ένταση στο χρώμα τους, τότε αυτό αποτελεί ένα ακόμη σημάδι ότι έχει περάσει το όριο χρήσης τους.
  •  Ερεθισμός επιδερμίδας: εάν παρόλα αυτά χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα του μακιγιάζ σας κανονικά, το πιο πιθανό είναι να εμφανίσετε δερματικούς ερεθισμούς στο πρόσωπό σας. Θα πρέπει να βρείτε ποιο από τα καλλυντικά σας τους προκάλεσε και άμεσα να απευθυνθείτε σε κάποιον δερματολόγο. Προσπαθήστε να φοράτε την ενυδατική σας κρέμα κάθε πρωί και βράδυ για να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα σας και με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σας θα επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση.

 

Πηγή: glow.gr