Το είδαμε να κάνει την εμφάνισή του στις πασαρέλες το 2015, όταν μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της βιομηχανίας της μόδας θέλησαν να δώσουν έναν πιο punk rock και goth χαρακτήρα στο makeup look των μοντέλων. Από εκείνα τα shows μέχρι και σήμερα, το μαύρο κραγιόν αποτελεί μόνιμη προσθήκη στις συλλογές των beauty brands και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε cool girl, που διαθέτει ένα ενημερωμένο νεσεσέρ.

Φέτος το χειμώνα, το μαύρο χρώμα στα χείλη επιστρέφει μαζί με άλλες σκούρες αποχρώσεις και για να το φορέσεις χωρίς να δείχνει «ξένο» επάνω σου, δηλαδή για να το υποστηρίξεις, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τέσσερα βασικά tips που αφορούν στην εφαρμογή του.

# Tip 1

Η σωστή προετοιμασία στα χείλη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μέγιστη απόδοση του προϊόντος. Κάτι τέτοιο σημαίνει, πως τα χείλη σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι σκασμένα ή ξεφλουδισμένα, καθώς όσο πιο σκούρα η απόχρωση, τόσο πιο έντονα φαίνονται οι ατέλειες. Χρησιμοποίησε lip balm ή masks για να επουλώσεις πληγές και να τα ενυδατώσεις.

#Tip 2

Ένας ακόμη παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απόδοση του προϊόντος είναι η δημιουργία της σωστής βάσης στα χείλη. Για να έχουν μια ουδέτερη απόχρωση, θα πρέπει να εφαρμόσεις λίγη ποσότητα από liquid concealer γύρω από το περίγραμμα κι έπειτα να το απλώσεις με ταμποναριστές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Συνέχισε με ελάχιστη ποσότητα από διάφανη πούδρα. Με τον τρόπο αυτό θα σταθεροποιήσεις το προϊόν.

Getty Images

#  Tip 3

Βρες την κατάλληλη υφή μαύρου κραγιόν. Ένα σκούρο, ματ προϊόν διαφέρει πάρα πολύ μετά την εφαρμογή από ένα με waxy υφή ή με λάμψη. Προτίμησε τη ματ εκδοχή που έχει περισσότερη διάρκεια, σε αντίθεη με τη glossy, που είτε μπορεί να ξεθωριάσει είτε να μουτζουρωθείς. Επίσης, προτείνω να αγοράσεις ένα μαύρο κραγιόν με σκούρο μωβ undertone, καθώς αυτό ταιριάζει και «δένει» καλύτερα με το φυσικό χρώμα των χειλιών.

#  Tip 4

Ρύθμισε την ένταση του μαύρου κραγιόν, κάνοντας layering με άλλα προϊόντα μακιγιάζ χειλιών. Πρόσθεσε primer και μολύβι στο περίγραμμα και εσωτερικά κι έπειτα εφάρμοσε το κραγιόν.

Πηγή: marieclaire.gr