Μακιγιάζ

Δες το μακιγιάζ που αναδεικνύει όμορφα τα μάτια ανάλογα με το σχήμα τους

Για να αναδείξεις τα χαρακτηριστικά σου, και συγκεκριμένα τα όμορφα μάτια σου, στο έπακρο βασική προυπόθεση είναι να εντοπίσεις τι σχήμα έχουν τα μάτια σου και στην συνέχεια να βάφεσαι χρησιμοποιώντας έξυπνα tips που θα κάνουν την διαφορά. Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές και σου τις παρουσιάζουμε ώστε να εντυπωσιάζεις με κάθε beauty look.

Στρογγυλά μάτια 

Εμπνεύσου από τις Allison Brie, Emmy Rossum και Bella Heathcote.

Το μυστικό για τέλειο μακιγιάζ στα στρογγυλά μάτια είναι να τονίσεις την γραμμή των βλεφαρίδων σου με συγκεκριμένο τρόπο: με την μέθοδο αυτή είτε θα κρατήσεις το εντυπωσιακό τους σχήμα είτε θα καταφέρεις να δημιουργήσεις την “οφθαλμαπάτη” του αμυγδαλωτού σχήματος. Το συγκεκριμένο σχήμα ματιών είναι ό,τι πρέπει για να δοκιμάσεις looks με έντονο liner ενώ παράλληλα έχει αρκετό χώρο να δημιουργήσεις looks με έντονα χρώματα. Εκμεταλλεύσου το!

Φώτο: storyofmailife

Αμυγδαλωτά μάτια

Εμπνεύσου από τις Katherine Langford, Stephanie Shepard και Mila Kunis

Για να τονίσεις ακόμα περισσότερο τα σαγηνευτικά σου μάτια παίξε έξυπνα και σχεδίασε το περίγραμμα των ματιών σου με ένα eye liner σε έντονο χρώμα. Αν παίζεις συχνά με σκιές φρόντιζε να την ανεβάζεις προς το κόκαλο του φρυδιού αλλά να σταματάς λίγο πριν ώστε να μην χάνεται το look που δημιούργησες και να κάνεις το μάτι σου να δείχνει μεγαλύτερο.

Φώτο: storyofmailife

“Κρυμμένα” μάτια

Εμπνεύσου από τις Emma Stone, Ginnifer Goodwin και Jennifer Lawrence

Δυστυχώς έχει επικρατήσει ο μύθος ότι όσες έχουν “κρυμμένα” μάτια δεν πρέπει να πειραματίζονται με έντονα χρώματα και εντυπωσιακά eye looks. Αυτό όμως δεν ισχύει και θα το διαπιστώσεις αν με μια πιο σκούρα σκια δώσεις βάθος στα μάτια σου σχεδιάζοντας την κόγχη του ματιού. Έτσι θα κάνεις τα μάτια σου να δείχνουν πιο ανοιχτά και θα μπορέσεις να πειραματιστείς με όποιο χρώμα θέλεις.

Μάτια με φορά προς τα κάτω 

Εμπνεύσου από τις Tessa Thompson, Katie Holmes και Anne Hathaway

Στόχος σου αν τα μάτια σου έχουν φορά προς τα κάτω είναι να δημιουργήσεις μια ισορροπία στο πρόσωπο. Πώς θα το πετύχεις; Με σκιές και liners και τονίζοντας τις εξωτερικές γωνίες του ματιού με πιο σκούρες αποχρώσεις. Έχε στο μυαλό σου πως ό,τι δημιουργείς πρέπει να έχει ανοδική φορά για να αναδείξει τα μάτια σου.

Φώτο: storyofmailife
Πηγή: elle.gr