Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Βλεφαρίδες: τι να κάνεις για να αποκτήσεις το τέλειο βλέμμα

Παρά την τάση και στροφή προς το φυσικό μακιγιάζ, η ενασχόληση με τις βλεφαρίδες δε θα πάψει ποτέ να είναι must για τον πολύ απλό λόγο ότι αρκεί λίγη μάσκαρα για να φωτιστεί και να ζωηρέψει το βλέμμα, χωρίς άλλες παρεμβάσεις.

Ακόμη και αν δε σας αρέσει να βάφεστε και το αποφεύγετε, απλά βάλτε μάσκαρα. Το βλέμμα σας θα τονιστεί αμέσως και σας κάνει να φαίνεστε πιο φρέσκια χωρίς κόπο. Αρκεί λοιπόν να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις βλεφαρίδες σας, να ακολουθήσετε σωστά τα βήματα και σίγουρα το αποτέλεσμα θα είναι το επιθυμητό: ένα έντονο και ζωηρό βλέμμα που θα μαγνητίζει!

 

Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ψαλίδι βλεφαρίδων: Είναι τόσο απλό αλλά με τόσο μεγάλη σημασία: χρησιμοποιώντας το ψαλίδι δίνετε καμπύλη στις βλεφαρίδες σας, το οποίο κατά την εφαρμογή της μάσκαρα σας παίζει μεγάλο ρόλο στο να φανούν στο τέλος μεγαλύτερες.

Δοκιμάστε μία χτένα βλεφαρίδων: Ένα από τα καλύτερα πράγματα αξεσουάρ είναι το ειδικό μεταλλικό χτενάκι, το οποίο διαχωρίζει τις βλεφαρίδες και  τις προετοιμάζει για την εφαρμογή της μάσκαρα χωρίς κόμπους.

Αφήστε το ένα στρώμα μάσκαρα να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε κι άλλο: Αφού εφαρμόσετε την πρώτη στρώση μάσκαρα αφήστε τη να στεγνώσει. Αν οι βλεφαρίδες σας πέσουν χρησιμοποιήστε ξανά το ψαλίδι και εφαρμόστε ξανά μάσκαρα. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το χτενάκι για να τις διαχωρίσετε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία ανάλογα με το πόσο μακριές θέλετε τις βλεφαρίδες σας.

Εφαρμόστε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες: Η εφαρμογή μάσκαρας μόνο στις πάνω βλεφαρίδες θεωρείται πλέον από τους ειδικούς πιο κομψό και προτείνεται, ενώ παράλληλα αποτρέπονται οι μουτζούρες.

Εφαρμόστε μάσκαρα πριν τις ψεύτικες βλεφαρίδες: Αν χρησιμοποιείτε ψεύτικες βλεφαρίδες να το κάνετε μόνο για έξτρα ζωηράδα. Πάντα να επιδιώκετε το τέλειο αποτέλεσμα φυσικά και ύστερα να συμπληρώνετε με ψεύτικες, εάν είναι ανάγκη.

 

Πηγή: madamefigaro.gr