Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

8+1 tips για σταθερό και τέλεια εφαρμοσμένο κραγιόν!

Η διάρκεια του κραγιόν είναι κάτι που μας απασχολεί όλες! Κάθε φορά που βγαίνουμε έξω ελέγχουμε συχνά πυκνά αν το κραγιόν έχει παραμείνει στη θέση του και φροντίζουμε εκ των προτέρων να έχουμε πάρει μαζί μας ό,τι χρειάζεται προκειμένου να το ανανεώσουμε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα μας και θα εξασφαλίσουν τη διάρκεια του κραγιόν μας χωρίς κόπο και χρόνο.

1. Βάλε πρώτα το κραγιόν και μετά το περίγραμμα: Υπάρχουν τρεις λόγοι για να αντιστρέψεις τη διαδικασία: α) ξέρεις ακριβώς που πρέπει να κάνεις το περίγραμμα β) το μολύβι γλιστράει πολύ καλύτερα πάνω στα χείλη και γ) αν το κραγιόν σου φύγει μετά από ώρες θα φύγει και το μολύβι, άρα δεν θα μείνει αυτό το αντιαισθητικό, έντονο περίγραμμα γύρω από τα χείλη.

2. Βάλε περίγραμμα στο χρώμα των χειλιών σου ό,τι χρώμα κραγιόν κι αν φοράς: Το μολύβι χειλιών δεν πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με το κραγιόν αλλά το ίδιο χρώμα με τα χείλη σου. Έτσι το περίγραμμα των χειλιών δείχνει πάντα τέλειο και το κραγιόν παραδόξως διαρκεί περισσότερο!

3. Βάλε concealer γύρω από τα χείλη σου: Αφού τελειώσεις την διαδικασία περίγραμμα- κραγιόν ή κραγιόν περίγραμμα, πάρε ένα λεπτό πινέλο, ένα concealer και τοποθέτησε το περιμετρικά εκεί που τελειώνει η γραμμή των χειλιών σου. Έτσι, τα χείλη σου θα φαίνονται μεγαλύτερα και το περίγραμμά τους θα είναι τέλειο!

4. Για μεγαλύτερη διάρκεια:
 Άπλωσε το κραγιόν, ταμπόναρε απαλά από πάνω με ένα χαρτομάντηλο, πέρασε ελάχιστη πούδρα, βάλε ξανά κραγιόν και ταμπόναρε ξανά!

5. The finger trick: Δεν υπάρχει μια γυναίκα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει φορέσει έντονο κραγιόν και να μην έχουν φορέσει… και τα δόντια της μαζί! Γι’ αυτό αφού βάλεις τον κραγιόν σου, βάλε τον δείκτη του δαχτύλου σου στο στόμα και τράβηξε απότομα. Έτσι, η περιττή ποσότητα που θα λέρωνε τα δόντια σου είναι πλέον στο δάχτυλό σου!

6. Έχεις λεπτά χείλη; Έχε στο νου σου ότι τα ματ κραγιόν κάνουν τα χείλη να δείχνουν λεπτότερα. Προτίμησε λοιπόν κραγιόν με ενυδατική υφή ή σατινέ που αντανακλούν κάπως το φως και κάνουν τα χείλη  να δείχνουν μεγαλύτερα. Και πάντα  τοποθέτησε ένα touch lipgloss στο κέντρο του κάτω χείλους!

7. Τα χείλη σου έχουν κάθετες γραμμές; Το κραγιόν κάθεται στις κάθετες αυτές γραμμές και το αποτέλεσμα τελικά δεν είναι καθόλου κολακευτικό. Για να το αποφύγεις, ταμπόναρε τα χείλη σου με τα δάχτυλά σου!

8. Λευκό μολύβι στα χείλη; Ναι, για να τονίσεις το V των χειλιών σου, φυσικά!  Και αν το λευκό σου φαίνεται υπερβολικό, μπορείς πάντα να εμπιστευτείς το μπεζ!

9. Κάνε το περίγραμμά σου ενώ χαμογελάς: Έτσι θα μεγαλώσεις τα χείλη σου τόσο όσο πρέπει και δεν θα το καταλάβει και κανείς γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φυσικό.

 

Πηγή: tlife.gr