Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Πώς να καθαρίσεις σωστά τα πινέλα μακιγιάζ σου

Τα πινέλα αποτελούν βασικό εργαλείο για το make up μας και είναι υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για το τελικό αποτέλεσμα που θα επιτύχουμε! Ό,τι και αν προτιμάς, από φυσική ή συνθετική τρίχα , fluffy ή φλατ και για οποιαδήποτε χρήση, τα πινέλα σου λύνουν τα χέρια και ελαχιστοποιούν τον χρόνο που πρέπει να αφιερώνεις για το μακιγιάζ σου.

Ωστόσο, ακριβώς λόγω της καθημερινής χρήσης τους, οφείλουμε και να τα καθαρίζουμε συχνά, κάτι που σχεδόν όλες μας παραλείπουμε ή κάνουμε πολύ σπάνια. Η σημασία του καθαρισμού είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, καθώς ένα “βρώμικο” πινέλο μπορεί να προκαλέσει δερματικούς ερεθισμούς, κάτι που σίγουρα δεν επιθυμείς!

Δες λοιπόν τι πρέπει να κάνεις για σωστή χρήση των πινέλων σου χωρίς προβλήματα:

  1. Σωστός καθαρισμός: Προμηθεύσου ένα αντιμικροβιακό σαπούνι , βάλε λίγη ποσότητα στην παλάμη σου και αφού βρέξεις το πινέλο σου τρίψε το πάνω σε αυτή με απαλές, κυκλικές κινήσεις για να μη φθείρεις τις τρίχες του μέχρι να σταματήσει να βγάζει χρώμα. Στη συνέχεια ξέπλυνε το καλά με χλιαρό νερό για να φύγουν όλα τα υπολείμματα σαπουνιού. Επανάλαβε τη διαδικασία ιδανικά μία φορά την εβδομάδα ή 2-3 φορές τον μήνα ανάλογα με τη χρήση που κάνεις.

  1. Φρόντισε τα πινέλα σου να έχουν στεγνώσει πολύ καλά πριν τα τοποθετήσεις ξανά στο νεσεσέρ σου. Ένα εύκολο tip είναι αφού τα πλύνεις να τα αφήσεις πάνω σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τα τοποθετήσεις σε μέρος χωρίς υγρασία ώστε να αποφύγεις το ενδεχόμενο δημιουργίας μικροβίων και μικροοργανισμών.
  2. Όταν σε βάφουν επαγγελματίες ζήτα τους πριν να απολυμαίνουν τα πινέλα τους ώστε να είσαι σίγουρη ότι δεν μεταφέρονται μικρόβια από τη χρήση τους σε προηγούμενο πελάτη.
  3. Τέλος, ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς φρόντισε να ανανεώσεις τα πινέλα σου ειδικά όταν παρατηρήσεις ότι έχουν αρχίσει να φθείρονται ή να αλλοιώνεται η αρχική τους κατάσταση!

 

Πηγή: queen.gr