Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Κόκκινο κραγιόν: 4 + 1 tips για σωστή εφαρμογή!

Τόσο ενόψει Χριστουγέννων όσο και γενικά, το κόκκινο κραγιόν αποτελεί μία από τις πιο κλασικές αλλά πάντα εντυπωσιακές επιλογές και που πάντα θα προσδίδει μία επιπλέον θηλυκότητα στη γυναίκα. Μελαχρινές και γυναίκες με σαρκώδη χείλη είναι οι πιο τυχερές, καθώς το κόκκινο δημιουργεί μια υπέροχη αντίθεση με τα  μαλλιά τους, ενώ τα σαρκώδη χείλη δημιουργούν ένα επιβλητικό αποτέλεσμα, που κάνει τους άντρες να…παραμιλούν!

Όλες όμως έχουμε παρατηρήσει ότι η εφαρμογή του κόκκινου δεν είναι πάντα εύκολη. Πολλές φορές τυχαίνει να ξεφεύγει, να βάφει τα δόντια και γενικά να μην έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και να καταλήγουμε να φαινόμαστε σαν κάποιος….κακοβαμμένος κλόουν, ειδικά αν υπάρχει η τάση για υπερβολικό μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό λοιπόν υπάρχουν κόλπα τα οποία θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις ένα γοητευτικό μακιγιάζ με βάση το κόκκινο κραγιόν, που θα καθηλώσει τα βλέμματα!

1. Απόφυγε το υπερβολικό βάψιμο: Το πρώτο και το κυριότερο. Και αυτό ισχύει όχι μόνο με το κόκκινο αλλά με κάθε επιλογή έντονου κραγιόν. Μάλιστα, όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα σου τόσο πιο πολύ ξεχωρίζουν τα κόκκινα χείλη, γι’ αυτό σιγουρέψου ότι θα χρησιμοποιήσεις ένα πολύ ελαφρύ ρουζ και ελάχιστο μακιγιάζ στα μάτια, κατά προτίμηση μόνο μάσκαρα.

2. Μέσα στο περίγραμμα: Τα κόκκινα κραγιόν τείνουν να απλώνονται πολύ και να… πασαλειβόμαστε. Έτσι κάνε στην αρχή το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα μολύβι χειλιών και στην συνέχεια βάλε κραγιόν εντός αυτού.

3. Διάλεξε το σωστό χρώμα: Αν η επιδερμίδα σου είναι πιο ροζ τότε προτίμησε μωβ αποχρώσεις, ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι πιο ωχρή τότε οι θερμές αποχρώσεις θα σε κολακέψουν.

4. Παίξε με τα χρώματα: Οι ειδικοί συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερες από μία αποχρώσεις κραγιόν για τέλειο αποτέλεσμα. Αγόρασε λοιπόν ένα κραγιόν που δεν σου αρέσει και τόσο  και πειραματίσου αναμιγνύοντας διάφορες αποχρώσεις μέχρι να πετύχεις αυτή που σου αρέσει.

5. Πιο ανοιχτές αποχρώσεις αν είσαι μεγαλύτερη: Τα χείλη μας μικραίνουν καθώς μεγαλώνουμε και τα σκούρα χρώματα φαίνεται να επιδεινώνουν την κατάσταση. Έτσι προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου για να δείχνουν τα χείλη σου πιο γεμάτα.

Πηγή άρθρου: shape.gr

Πηγές φωτογραφιών: jenny.gr, mononews.gr, el.ozonweb.com