Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Eσύ χρησιμοποιείς σωστά τα πινέλα του μακιγιάζ;

Εάν το μακιγιάζ είναι κομμάτι της καθημερινότητας σου τότε πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τα πινέλα μακιγιάζ!  Θα έχεις προσέξει ότι πλέον η αγορά έχει κατακλυστεί από κασετίνες με ολόκληρη σειρά από πινέλα κάθε μεγέθους και σχήματος. Το κάθε ένα από αυτά προορίζεται για διαφορετική χρήση και ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθεις να τα χρησιμοποιείς για να χαρίζεις στον εαυτό σου την περιποίηση που του αξίζει.

1. Πινέλο πούδρας

πινέλο πούδρας για γυναικείο μακιγιάζ

Το πινέλο αυτό είναι ιδανικό για πούδρες σε μορφή σκόνης όταν θέλεις ένα ελαφρύ μακιγιάζ αλλά μπορεί να κάνει και άλλες δουλειές, καθώς είναι κατασκευασμένο από πολλές τρίχες, φυσικές ή συνθετικές. Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο πινέλο με το αγαπημένο σου make-up, βούτηξε το στο προϊόν και πέρασε όλο το πρόσωπο σου κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να πετύχεις την κάλυψη που θέλεις.

2. Κωνικό πινέλο

Το κωνικό πινέλο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις το make-up , το highlighter ή το ρουζ σου. Τα πινέλα αυτά είναι συνήθως πλατιά που φτιάχνουν έναν κώνο και είναι ιδανικά για προϊόντα σε πιο υγρή μορφή. Εάν θέλεις να δώσεις μία πιο ανάλαφρη υφή στο foundation σου, βάλε το πινέλο σε κρύο νερό και μετά άπλωσε το make-up. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνα από την μέση του προσώπου προσέχοντας όμως να μην αφήνεις κενά.

3. Πινέλο Stippling

stippling Πινέλο για μακιγιάζ

Με το πινέλο stippling μπορείς να δημιουργήσεις ένα ανάλαφρο look, καθώς είναι ό,τι πρέπει εάν θέλεις να κάνεις πολλά διαφορετικά επίπεδα μακιγιάζ αφού οι τρίχες του ουσιαστικά χωρίζονται σε δύο επίπεδα. Για να το χρησιμοποιήσεις κάνε μικρές και απαλές κινήσεις στο πρόσωπο σου, όπως θα έκανες με ένα σφουγγαράκι με τις μπροστινές τριχούλες. Για να τελειοποιήσεις το μακιγιάζ σου χρησιμοποίησε και τις πίσω τρίχες χωρίς όμως να ασκήσεις πίεση στο πρόσωπο σου.

4. Πινέλο Kabuki

kabuki πινέλο

Το συγκεκριμένο πινέλο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πρόσωπο και σώμα, εάν θέλεις για παράδειγμα να δώσεις έμφαση στο ντεκολτέ σου. Για καλύτερο αποτέλεσμα κάνε κυκλικές κινήσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκτός από την πούδρα σου και με το foundation σου ή με το ρουζ σου.

 

5. Πινέλο Contour

πινέλο contour

Το contouring είναι μία τεχνική μακιγιάζ που κάθε γυναίκα που αγαπάει το μακιγιάζ πρέπει να ξέρει να κάνει. Χρησιμοποίησε λοιπόν ένα πινέλο Kabuki με μύτη για να ακολουθεί τις καμπύλες του προσώπου σου. Αφού απλώσεις το contouring στα σημεία που θέλεις να “κόψεις”, θα πρέπει να τα ανακατέψεις για να βγει ένα ιδανικό μακιγιάζ.

6. Σφουγγαράκι σιλικόνης

σφουγγαράκι σιλικόνηςΤο σφουγγαράκι σιλικόνης είναι ότι πρέπει για να απλώσεις προϊόντα χωρίς να απορροφηθεί το προϊόν. Είναι ιδανικό για καλλυντικά σε υγρή μορφή, είναι συνήθως φλατ και έχει οβάλ σχήμα που θυμίζει δάκρυ για να μπορείς να δουλέψεις όλο το πρόσωπο σου με αυτό. Βάλε μία ποσότητα στο χέρι σου και ξεκίνα να την απλώνεις σε όλο το πρόσωπο σου προσέχοντας να καλύψεις καλά τα σημεία που θέλεις και να μην σου ξεφύγει η γραμμή πάνω από τον λαιμό. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα κάνε ταμποναριστές κινήσεις.

7. Σφουγγαράκι βαψίματος

σφουγγαράκι μακιγιάζΜπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απλώσεις το primer ή ακόμη και την ενυδατική ή αντηλιακή σου κρέμα. Βέβαια η επαγγελματική του χρήση είναι για να απλώσεις το foundation, το highlighter ή το bronzer σου. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις βάλτο κάτω από τη βρύση με κρύο ή ζεστό νερό και μετά πάτησε το με δύναμη ώστε να φύγει όσο νερό είχε μείνει μέσα. Το νερό βοηθάει το σφουγγαράκι να μην απορροφήσει προϊόν.

8. Fan Brush

fan brush για γυναικείο μακιγιάζΤο ιδανικό πινέλο για να απομακρύνεις οποιοδήποτε λάθος έχεις κάνει στο μακιγιάζ σου. Επίσης μπορείς να απλώσεις το highlighter σου ή το ρουζ σου. Είναι από τα πιο βασικά κομμάτια που πρέπει να έχεις στην θήκη με τα καλλυντικά σου.

 

 

9. Πινέλο για τις σκιές ματιών

πινέλο για τις σκιές των ματιώνΆλλο ένα πινέλο που είναι βασικό για τα καλλυντικά μιας γυναίκας. Με το πινέλο αυτό μπορείς να απλώσεις οποιαδήποτε σκιά ματιών και είναι μικρό με μεσαίου μεγέθους τρίχες. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις και το primer ματιών με αυτό. Απλά διάλεξε ποια σκιά θέλεις, άπλωσε την στο μάτι και έτοιμη. Εάν σκοπεύεις να πας από ένα σκούρο χρώμα σε ποιο ανοιχτό καλύτερα να χρησιμοποιήσεις διαφορετικό πινέλο γιατί η σκιά θα αλλάξει χρώμα.

10. Πινέλο eyeliner

πινέλο eyeliner

Οι γυναίκες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που τους βολεύει αυτό το πινελάκι και σε αυτές που δεν το μπορούν καθόλου. Βούτηξε το πινέλο μέσα στο βαζάκι του eyeliner και άπλωσε το στο μάτι ακολουθώντας την φυσική του καμπύλη. Για να μην σου ξεφύγει μπορείς να βάλεις μικρές βουλίτσες και έπειτα να τις ενώσεις.

11. Πινέλο φρυδιών

πινέλο φρυδιώνΌτι πρέπει για να φτιάξεις τα φρύδια σου. Τα περισσότερα πινέλα αυτού του είδους είναι διπλά. Από την μία πλευρά έχουν ένα βουρτσάκι για να χτενίζεις τα φρύδια σου και από την άλλη πλευρά έχουν ένα κωνικό πινέλο για να συμπληρώσεις τριχούλες όπου χρειάζεσαι. Το κάθε φρύδι έχει διαφορετική καμπύλη για αυτό πρόσεχε να μην ξεφεύγεις από αυτήν, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που πιθανόν δεν θα σου αρέσει.

12. Πινέλο χειλιών

πινέλο χειλιών

Mε το πινέλο αυτό απλώνεις τα καλλυντικά που προορίζονται για τα χείλη σου όπως κραγιόν ή lipstick. Η λύση αυτή είναι ότι πρέπει για σένα που δεν μπορείς να μείνεις μέσα στη γραμμή των χειλιών. Για να το χρησιμοποιήσεις απλώς διάλεξε το χρώμα που θέλεις, βάλε μικροποσότητα στο πινέλο και ξεκίνα να σχεδιάζεις με βάση την φυσική γραμμή που έχουν τα χείλη σου.

 

 

Πηγή άρθρου: ediva.gr

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: beautemagazine.gr