Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Βρες το κραγιόν που σου ταιριάζει ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

Σε όλες μας αρέσει να πειραματιζόμαστε με τα χρώματα, είτε αυτό μεταφράζεται στα ρούχα είτε στο μακιγιάζ μας. Υπάρχουν όμως, όπως είναι λογικό, κάποιες αποχρώσεις οι οποίες ταιριάζουν περισσότερο στην κάθε μία μας, ανάλογα με το δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια μας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το μακιγιάζ και πιο συγκεκριμένα το κραγιόν, η σωστή επιλογή χρώματος είναι καίρια, καθώς είτε θα προσδώσει επιπλέον γοητεία στο συνολικό σου look είτε θα το…χαντακώσει! Δες λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις, ώστε να κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή κραγιόν:

Βρες τον τόνο της επιδερμίδας σου!

Πώς να το κάνεις αυτό; Αν έχεις ροζ, κόκκινες ή γαλαζωπές αποχρώσεις στο δέρμα σου, αν οι φλέβες στον καρπό σου φαίνονται γαλάζιες, αν σε κολακεύουν τα ασημένια κοσμήματα και αν συνήθως καίγεσαι πριν μαυρίσεις…ε τότε έχεις ψυχρό τόνο. Αυτό σημαίνει πως σου ταιριάζουν κραγιόν με μπλε ή μοβ αποχρώσεις και πως θα πρέπει να αποφεύγεις πορτοκαλί αποχρώσεις ή πολύ ανοιχτόχρωμες, οι οποίες μπορεί να σε δείχνουν χλωμή!

Αν πάλι οι αποχρώσεις στο δέρμα σου είναι πιο κίτρινες, χρυσαφιές ή σταράτες,  αν  οι φλέβες στον καρπό σου φαίνονται πράσινες, σε κολακεύουν τα χρυσά κοσμήματα και συνήθως παίρνεις χρώμα ή μαυρίζεις αρκετά εύκολα…πιθανότατα έχεις θερμό τόνο. Κατ΄επέκταση, σου ταιριάζουν κραγιόν με θερμές αποχρώσεις, επομένως προτίμησε το αληθινό κόκκινο και τα πορτοκαλί χρώματα. Αν όμως το δέρμα σου είναι πιο σκούρο, διάλεξε κραγιόν στο χρώμα του βατόμουρου ή έντονες σκούρες αποχρώσεις για να δώσεις έμφαση στο πρόσωπό σου.

Αν τέλος ανήκεις στους τυχερούς με πιο ουδέτερο δέρμα…τότε όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές για σένα!

Όπως και να’χει, βρες τα χρώματα που είναι όσο πιο κοντά στα χρώματα σου και φυσικά αυτά που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα… και σαγήνευσε τους όλους!

 

 

 

 

Πηγή άρθρου: shape.gr 

Πηγή φωτογραφιών: allyou.gr, fe-mail.gr