Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Beauty looks που θα εκπλαγείς πόσο εύκολα μπορείς να τα υιοθετήσεις

Ξέρουμε ότι συχνά οι προτάσεις των make up artists για τα beauty looks στα μεγαλύτερα ντεφιλέ δεν είναι ιδανικές για καθημερινές εμφανίσεις. Αυτές που ακολουθούν όμως είναι τόσο ευκολοφόρετες που αποκλείεται να μην σε εμπνεύσουν.

Εβδομάδες Μόδας, εντυπωσιακά ντεφιλέ και out of the box προτάσεις μακιγιάζ πηγαίνουν μαζί και το ξέρουμε όλες. Τα beauty looks που επιλέγονται για να ολοκληρωθούν οι εμφανίσεις των μοντέλων πρέπει όχι μόνο να μην περνούν απαρατήρητα αλλά να συνάδουν και με το όλο mood του ντεφιλέ, την αισθητική του σχεδιαστή και τις αναφορές σε πηγές έμπνευσης. Έτσι είναι φυσικό και επόμενο πολλές από αυτές να είναι τόσο υπερβολικές που δεν μας περνά καν από το μυαλό να τις αντιγράψουμε. Υπάρχουν όμως και άλλες που ποντάρουν στην απλότητα, την διαχρονική κομψότητα περασμένων δεκαετιών και την γοητεία του less is more.

Ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει τα beauty looks που εντοπίσαμε στα πιο φαντασμαγορικά runways του fashion month τα οποία και σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα χάρη στην ευκολία με την οποία μπορείς να τα υιοθετήσεις αύριο κιόλας.

Διακριτικό contouring, bronze σκιές και nude χείλη από το ντεφιλέ του οίκου Tom Ford

Η συμμετρία και η ανάδειξη των χαρακτηριστικών του προσώπου είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντεφιλέ του οίκου Tom Ford με τις μπρονζέ σκιές να κυριαρχούν. Η επιδερμίδα δείχνει φυσική και το contouring στις γωνίες του προσώπου δεν έχουν καμία υπερβολή. Για να το κάνεις δικό σου δώσε έμφαση στο contouring και φρόντισε να σβήσεις καλά τις γραμμές πριν περάσεις στο highlighter. Όσον αφορά τα μάτια, τώρα, επίλεξε μπρονζέ σκιές στο άνω και το κάτω βλέφαρο και τόνισε την κάτω γραμμή με λίγο μαύρο μολύβι.

 

Τονισμένα φρύδια, ελάχιστη σκιά και ρουζ σε κοραλλί απόχρωση από το ντεφιλέ του οίκου Alberta Ferretti

Φρέσκο και cool το beauty look αυτό μας έκλεψε την καρδιά με την πρώτη ματιά. Για να το πετύχεις δεν έχεις παρά να δώσεις σχήμα και όγκο στα φρύδια σου με ένα διάφανο τζελ, να τονίσεις το βλέμμα σου με ελάχιστη σκιά σε ταμπά απόχρωση και να χαρίσεις στα μάγουλά σου το χρώμα της υγείας με ένα peachy κραγιόν. Το βήμα που πρέπει να παραλείψεις; Η μάσκαρα!

 

Σαγηνευτικό cat eye, λάμψεις και φλογερό κόκκινο κραγιόν που θυμίζουν Old Hollywood από το runway show του οίκου Temperley London

Ένα beauty look που σαγηνεύει όσα χρόνια και αν περάσουν είδαμε στο ντεφιλέ του οίκου Temperley London. Παίζει με τις χρυσές λάμψεις στα βλέφαρα, με γατίσιο βλέμμα χάρη στο cat eye και με κόκκινο κραγιόν που δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Για να το αντιγράψεις πέρασε μια χρυσή σκιά στο κέντρο του κινητού βλεφάρου και συνέχισε με την τεχνική που χρησιμοποιείς για το cat eye σου. Τελική πινελιά πρέπει να είναι ένα κόκκινο κραγιόν που κάνει τέλεια αντίθεση με το χρυσό αλλά και τα άψογα τονισμένα φρύδια που θα πλαισιώσουν το θεαματικό eye look.

Tonal συνδυασμός κόκκινου tomato red κραγιόν και κλασικού κόκκινου στα νύχια από το ντεφιλέ του οίκου Oscar De La Renta

Το κόκκινο κραγιόν είναι σταθερή αξία on και οff runway και πάντα θα το αγαπάμε. Φέτος στο ντεφιλέ του οίκου Oscar De La Renta επιλέχθηκε ένα κόκκινο στο χρώμα της ντομάτας, οι make up artists κινήθηκαν σε no make up look για το υπόλοιπο πρόσωπο και στα νύχια είδαμε κλασικό κόκκινο μανικιούρ. Αν δεν είναι αυτό το πιο εύκολο look να αντιγράψεις άμεσα, τότε ποιο;

Σκούρο και σαγηνευτικό smokey eye, μικρές δόσεις λάμψης και ηλιοκαμμένη επιδερμίδα από το show του οίκου Alice + Olivia 

Το μακιγιάζ των μοντέλων είχε 70s, boho αέρα που μας ενθουσίασε. Πώς θα το αντιγράψεις; Αντί για την κλασική μαύρη σκιά που χρησιμοποιείς για το smokey σου, επίλεξε μια με χρυσές πινελιές που θα δώσει άλλη διάσταση στο βλέμμα σου. Πέρασε ένα μαύρο μολύβι στις γραμμές των πάνω και των κάτω βλεφαρίδων και σβήσε το με ειδικό πινέλο. Τέλος, πόνταρε στο bronzer σου και σε ένα gloss για έξτρα λάμψη στα χείλη.

Πηγή:https://elle.gr/ Πηγή Φωτογραφίας:https://www.newsbomb.gr/