Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Μυστικά ομορφιάς για τέλειες selfie!

Αν δεν τα δοκιμάσεις όλα τώρα που έχεις χρόνο, πότε θα το κάνεις;

Απάντησε μας ειλικρινά: πόσες selfie έχεις βγάλει αυτές τις μέρες μέχρι να βρεις εκείνη που θα ανεβάσεις στα socials ενώ φυσικά μένεις σπίτι; Εμείς σίγουρα περισσότερες από όσες θα θέλαμε να ομολογήσουμε. Όσο όμως σκοτώνουμε την ώρα μας μέχρι το επόμενο γεύμα-highlight της ημέρας μας διάφορες σκέψεις γεννιούνται στο μυαλό μας και μια από αυτές έχει beauty χαρακτήρα. Πώς γίνεται οι αγαπημένες μας σταρ και influencer να δείχνουν τόσο υπέροχες στα κοντινά πλάνα τους ακόμα και όταν η φωτογραφία τους συνοδεύεται από τo #NoFilter. Κάναμε την πιο προσεκτική έρευνα και καταλήξαμε στα επαγγελματικά μυστικά που εμπιστεύονται για φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

 Tip #1 Τα κατάλληλα εργαλεία για λείο αποτέλεσμα

Βασική προϋπόθεση για υπέροχο τελικό αποτέλεσμα είναι τα κατάλληλα πινέλα και προιόντα που κάνουν τη διαφορά. Μην πέσεις στην παγίδα πιστεύοντας ότι περισσότερο προιόν = περισσότερη και καύτερη κάλυψη διότι ακόμα και η κάμερα του κινητού σου είναι πια τόσο εξελιγμένη που θα κάνει την υφή του δέρματος να δείχνει ακόμα πιο έντονη. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ελαφριά προιόντα που χαρίζουν λίγη κάλυψη ενώ πριν έχεις εφαρμόσει στο πρόσωπο ένα primer με blurring εφέ.

Τις ίδιες τεχνικές και υφές καλό είναι να επιλέξεις και για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Απόφυγε τις πούδρες σεταρίσματος, είναι μια τεχνική άριστη για το κόκκινο χαλί αλλά όχι για φυσικό και αφιλτράριστο αποτέλεσμα.

Που καταλήγουμε; Less is More και τα κατάλληλα εργαλεία είναι αυτά που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Tip #2 Τέλος στο contouring

Οι έντονες γραμμές που δημιουργεί το contouring μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη και πιο ταλαιπωρημένη. Γι’αυτό θα σου προτείναμε να το αποφύγεις όταν στόχος σου είναι να δημιουργήσεις ένα απαλό και φυσικό αποτέλεσμα.

Τι θα κάνεις για νεανική όψη; Θα ποντάρεις σε φρέσκους, ροδακινί τόνους και έξυπνες τεχνικές highlighting για να χαρίσεις αποτέλεσμα lifting στο πρόσωπο με πιο φυσικό τρόπο.

Tip #3 Η προετοιμασία είναι το παν

Μια νέα τεχνική προετοιμασίας της επιδερμίδας κάνει θραύση τελευταία και έχει μάλιστα γίνει viral. Μην τρομάξεις, τα δεδομένα σίγουρα αλλάζουν λίγο αλλά τα αποτελέσματα θα είναι απλά εντυπωσιακά.

Ξεκίνησε με μια καλή ενυδατική και το αντιηλιακό που προτιμάς, στη συνέχεια πέρασε μια μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας σε όλο το πρόσωπο και ψέκασε την επιδερμίδα σου με το αγαπημένο σου setting spray.

Μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο όλο αυτό αλλά έτσι έχεις καταφέρει να σταθεροπποιήσεις το μακιγιάζ σου πριν ακόμα το απλώσεις στο πρόσωπο και θα κάνει τα προιόντα να απλώνονται ευκολότερα.

Tip #4 Τα glossy χείλη

Χρησιμοποίησε χρώμα για να τονίσεις τα χείλη σου στις φωτογραφίες σου αλλά μην επιλέξεις πολύ σκούρες αποχρώσεις ή υπερβολικά nude προιόντα. Το μόνο που θα καταφέρεις έτσι είναι να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν μικρά και λιγότερο ζουμερά. Το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν σε ελάχιστη ποσότητα και εφαρμοσμένο με το δάχτυλο στο κέντρο των χειλιών και μια γενναία δόση gloss από πάνω θα δημιουργήσουν το πιο juicy αποτέλεσμα.

Tip #5 Προσοχή στις λεπτομέρειες

Αυτές είναι που μπορεί να απογειώσουν η να υποβιβάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα; Τα πολύ έντονα γεμισμένα φρύδια κάθε άλλο παρά φυσικά θα δείξουν και το ίδιο ισχύει και για την πολλή έντονη μάσκαρα, ειδικά αν κάνει κόμπους στις βλεφαρίδες σου. Το μυστικό είναι όλα να έχουν πιο soft χαρακτήρα. Μια μάσκαρα που παλά ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες είναι τοπ επιλογή ενώ για τα φρύδια σου διάλεξε ένα μολύβι και γέμισε μόνο τα σημεία που το χρεάζονται. Τέλος χτένισε τα φρύδια σου με το ειδικό βουρτσάκι και είσαι έτοιμη.

Tip #6 Ένταση στο βλέμμα

Ανακαλύψαμε ένα μικρό μυστικό που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά! Γνώριζες ότι για έξτρα ένταση στο βλέμμα οι επαγγελματίες make up artists επιλέγουν σκούρο μπλέ eyeliner ή μάσκαρα; Τώρα το ξέρεις! Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να αναμείξουν μάυρο και σκούρο μπλε για πιο διακριτικό και chic αποτέλεσμα.

 

Πηγή:https://elle.gr/ Πηγή φωτογραφίας:  https://www.empresseudorah.com/