Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Οργανώστε σωστά το νεσεσέρ σας με τα παρακάτω tips

Ο Γρηγόρης Πυρπύλης, House Make-Up Artist της Shiseido, δίνει τις απαραίτητες συμβουλές του για να ταξινομήσουμε σωστά τα προϊόντα μας και να κάνουμε πιο λειτουργικό το νεσεσέρ μας.

Προετοιμάστε ένα μικρό κιτ για καθημερινή χρήση

Κάποιες φορές είναι δύσκολο να κάνετε το καθημερινό σας μακιγιάζ, όταν στο νεσεσέρ σας συνυπάρχουν μαζί με χρήσιμα προϊόντα και αυτά που χρησιμοποιείτε μια φορά το χρόνο (για παράδειγμα μια μπλε glitter σκια). Ο Gregoris Pyrpylis συγκεντρώνει σε ένα νεσεσέρ τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας, για να επιτύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα: ΒΒ cream ή κρέμα με ελαφριά κάλυψη, concealer, μολύβι φρυδιών, μάσκαρα, μαύρο μολύβι ματιών, παλέτα σκιών σε nude αποχρώσεις, illuminator, ρουζ σε φωτεινή απόχρωση, Lip balm ή κραγιόν σε ανοιχτή απόχρωση, compact foundation και ενυδατικό mist προσώπου.

Ανανεώστε συχνά τα προϊόντα σας

Αν δεν είστε σίγουρες πότε πρέπει να ανανεώσετε το κραγιόν σας μετά από 18 μήνες χρήσης, εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Αν έχει κάποια παράξενη οσμή ή ένα κραγιόν σε μορφή stick γίνει πολύ ξηρό, τότε χρειάζονται ανανέωση. Γενικότερα, όσο περισσότερο glitter υπάρχει σε ένα κραγιόν, τόσο πιο εύκολα μπορεί να στεγνώσει Τα προϊόντα foundation για το πρόσωπο που έχουν μια δυσάρεστη οσμή, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Τα προϊόντα σε μορφή πούδρας έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούνται μακριά από το φως και την υγρασία. Όσο για τις μάσκαρα που στεγνώνουν πολύ γρήγορα, μπορείτε να τις ανανεώσετε κάθε έξι μήνες προσθέτοντας 1-2 σταγόνες καστορέλαιο πριν τις ανακινήσετε.

Καθαρίστε τα πινέλα σας

Το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα πινέλα σας είναι λίγο σαμπουάν ή ένα σαπούνι Μασσαλίας. Για μεγαλύτερα πινέλα ρουζ ή πούδρας, μια σταγόνα από ενυδατικό emulsion και λίγο νερό είναι αρκετά. Ιδανικά μπορείτε να ξεχωρίζετε τα μικρά από τα μεγαλύτερα πινέλα για τα μάτια και τα χείλη και να τα πλένετε μαζί με μια μικρή σταγόνα προϊόντος για να αποφύγετε την σπατάλη. Τα ξεπλένετε καλά, επαναφέρετε τις ίνες τους
σωστά και τα αφήνετε να στεγνώσουν στην αρχική τους θέση. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε στην άκρη ενός τραπεζιού και τα αφήνετε να στεγνώσουν προεξέχοντας τις ίνες στο κενό για να στεγνώσουν ελεύθερα.

 

 

 

 

Πηγή:https://elle.gr Πηγή φωτογραφίας: www.beautetinkyriaki.gr