Μακιγιάζ, Πρόσωπο

4 συχνά λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι

Ανακαλύψτε τα και κάντε ακαταμάχητες τις εμφανίσεις σας

Η υγρασία και η υπερβολική ζέστη μπορούν να σαμποτάρουν τα καλοκαιρινά σας looks και να σας εμποδίσουν από το να πετύχετε τις flawless εμφανίσεις, που θέλετε να κάνετε είτε στο νησί που θα επισκεφθείτε είτε ακόμη κι αν μείνετε στην πόλη. Ωστόσο, πολλές φορές αναρωτιέστε ποια είναι τα λάθη που κάνετε τόσο στη skincare  όσο και στη makeup routine σας όταν κάνει ζέστη και σας στερούν πόντους από τα σαγηνευτικά summer looks σας; Εμείς συγκεντρώσαμε λοιπόν τα 4 πιο συχνά beauty mistakes  που κάνετε και τις αντίστοιχες λύσεις τους, για να τα αντιμετωπίσετε μια και καλή, και να υποδεχθείτε την ωραιότερη εκδοχή του εαυτού σας.

Μάθετε ποια είναι αυτά κι ετοιμαστείτε για ακαταμάχητα #ootd όπου κι αν βρεθείτε!

1. Εφαρμόζετε υπερβολική πούδρα

 

e4bceeb7738cf8302c713f2331265464-3466.jpg

 

 

Μπορεί το glass skin και οι λάμψεις γενικότερα να αποτελούν μεγάλη τάση το φετινό καλοκαίρι, αλλά υπάρχετε κι εσείς που προτιμάτε τη ματ όψη στο πρόσωπο, χωρίς ίχνος γυαλάδας. Τις περισσότερες φορές στην προσπάθειά σας να το πετύχετε εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα πούδρας με αποτέλεσμα να καταλήγετε σε ένα cakey αποτέλεσμα, που δε είναι σίγουρα καθόλου κολακευτικό.

Λύση: Για να αποφύγετε τέτοια δυσάρεστα beauty περιστατικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο πινέλο και όχι το μεγάλο της πούδρας και παίρνοντας ελάχιστη ποσότητα, να την τοποθετήσετε τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία, όπως η ζώνη Τ, που εμφανίζει γρηγορότερα λιπαρότητα. Plus, καλό είναι να αφήσετε στην άκρη τις κλασικές πούδρες και να προτιμήσετε άλλες σε ελεύθερη μορφή (transluscent powders).

2. Δε φοράτε αντηλιακό

 

sunscreen.png

 

 

Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι αναγκαία όλον τον χρόνο και όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, αφού οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από τα σύννεφα. Ωστόσο, οι περισσότερες από εσάς αμελείτε τη χρήση του είτε γιατί βιάζεστε να φύγετε από το σπίτι είτε γιατί το ξεχνάτε ή θεωρείτε πως δεν είναι απαραίτητο.

Λύση: Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το foundation σας με μια BB Cream με SPF, η οποία καλύπτει τυχόν σημάδια και ατέλειες και ταυτόχρονα προστατεύει την επιδερμίδα από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Έτσι, δε θα ξεχνάτε με τίποτα την αντηλιακή σας προστασία.

3. Δε φροντίζετε για τη skincare routine σας

 

skincare.jpg

 

Ίσως θεωρείτε ότι όσο περισσότερα προϊόντα περιποίησης του δέρματος χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι, τόσο το καλύτερο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού έτσι καταλήγετε να υπερφορτώνετε την επιδερμίδα σας με skincare products, με τον συνδυασμό τους τελικά να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Λύση: Χρησιμοποιήστε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σας την εκάστοτε χρονική στιγμή. Για παράδειγμα, εάν έχετε ανάγκη από ενυδάτωση, φροντίστε να κάνετε 2-3 φορές την εβδομάδα μάσκες προσώπου, για ένα απαραίτητο hydration boost. Επίσης, εάν παρατηρείτε ξηροδερμία στο σώμα σας, προτιμήστε body lotions, που έχουν στη βάση τους την αλόη. Ενώ, εάν το δέρμα σας εμφανίζει ξηρότητα, πείτε ένα μεγάλο «ναι» στις sheet masks που προσφέρουν λάμψη. «Ακούστε» την επιδερμίδα σας και προσφέρετέ της όσα χρειάζεται.

 

4. Δεν επιλέγετε αδιάβροχα προϊόντα

 

waterproof.jpg

 

Η υπερβολική ζέστη μπορεί να κάνει το μακιγιάζ σας να «λιώσει» μετά από λίγες κιόλας ώρες στον ήλιο. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε απεριποίητη επιδερμίδα, γεγονός που θα σας χαλάσει τη διάθεση και θα σαμποτάρει την εμφάνισή σας, ειδικά εάν έχετε να πάτε σε κάποιο επίσημο event.

Λύση: Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε προϊόντα μακιγιάζ με αδιάβροχη σύσταση, που θα μείνουν στη θέση τους όλη μέρα όσους βαθμούς Κελσίου και αν υπάρχουν εκεί έξω. Επίσης, μια άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα σε κρεμώδη μορφή, που γίνονται ένα με το δέρμα και δεν κινδυνεύουν να λιώσουν. Plus, θα σας χαρίσουν το πολυπόθητο glowy look. Τέλος, μην ξεχνάτε τα setting sprays σας που σταθεροποιούν το μακιγιάζ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://glow.gr/ Πηγή φωτογραφίας: /www.society19.com