Διατροφή

Η διατροφή ”κλειδί” για να μην πάρεις ούτε κιλό στις διακοπές σου

Ό,τι κολυμπάει

Τα ψάρια σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι εξαιρετική επιλογή. Εάν επιλέγεις ψάρι, ακόμα και τηγανητό, και το συνδυάζεις με σαλάτα εποχής όπως χόρτα, κολοκυθάκια ή μια χωριάτικη, έχεις ένα απόλυτα διαιτητικό γεύμα που θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις από τις διακοπές σου στα ίδια ή ακόμα και με λιγότερα κιλά. Ακόμα όμως κι αν θέλεις να απολαύσεις ένα τσιπουράκι δίπλα στο κύμα, μην το σκέφτεσαι! Προτίμησε χωρίς τύψεις γαύρο μαρινάτο, μύδια αχνιστά, ψητό χταποδάκι, γαρίδες στα κάρβουνα και θράψαλο στη σχάρα, τα οποία θα συνοδέψεις με όσπρια (π.χ. φάβα) ή σαλάτα μαυρομάτικα και λαχανικά.

Δες επίσης: Οι τροφές που βλάπτουν το δέρμα σου (τις ξέρεις;)

Κάτι που λαχταράς

Η στέρηση δεν έχει θέση στις διακοπές σου. Διάλεξε το αγαπημένο σου φαγητό ακόμα κι αν θεωρείται “παχυντικό”, π.χ. μουσακάς ή ιμάμ. Απόλαυσέ το με μία μόνο φέτα ψωμί και προσπάθησε να περιοριστείς μόνο στο κυρίως πιάτο και τη σαλάτα.

 

Δες επίσης: Κανόνες σωστής διατροφής για να αποφεύγεις τη δίαιτα

Όχι στα τηγανητά

Πες όχι στα τηγανιτά ορεκτικά στην ταβέρνα και προτίμησε τα βραστά ή ψητά. Εκτός από το ότι δίνει επιπλέον θερμίδες, το τηγάνισμα ουσιαστικά αναιρεί τη διατροφική αξία των λαχανικών.

 

Δες επίσης: Νόστιμες κρύες σαλάτες για δίαιτα με καλοκαιρινά φρούτα

Της εποχής

Τα λαδερά εποχής (μπάμιες, φρέσκα φασολάκια και γεμιστά) μαζί με ένα μικρό κομμάτι φέτα είναι μια πολύ καλή και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά επιλογή. (Εμείς θα το πούμε, εσύ δεν είσαι υποχρεωμένη να το κάνεις! Προσπάθησε να μη βουτάς το ψωμί σου στο λάδι, για να αποφύγεις τις πολλές θερμίδες…)

 

Δες επίσης: 7 μυστικά για να μην τρως διαρκώς χωρίς καν να πεινάς

Αντί γλυκού

Στο τέλος του φαγητού απόλαυσε φρέσκα και ζουμερά φρούτα αντί για ένα γλυκό. Αν πάλι δεν αντέχεις να περάσει μέρα χωρίς ζάχαρη, μπορείς να φας σχεδόν χωρίς τύψεις παγωτό σορμπέ ή γρανίτα που έχει πολύ λίγες θερμίδες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:https://www.madamefigaro.gr/