Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Makeup Alert: Λάθη που κάνουμε όταν βαφόμαστε και μας δείχνουν κουρασμένες

Υπάρχουν μερικά λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε όταν εφαρμόζουμε concealer, foundation και σκιές ματιών που στερούν τη φρεσκάδα από το πρόσωπό μας. Ανακαλύψτε τα όλα παρακάτω.

1. Έντονα βαμμένα μάτια

Μπορεί να είναι παράδοξο, αλλά αληθεύει. Αυτές τις μέρες του μήνα που αισθανόμαστε ταλαιπωρημένες, είναι καλό να αποφεύγουμε το έντονο μακιγιάζ στα μάτια, καθώς τονίζει περισσότερο την κούραση. Βάψτε απλά τις βλεφαρίδες σας και εφαρμόστε μια κρεμώδη σκιά σε φυσικούς τόνους στο καπάκι με τα δάχτυλά σας. Αυτό είναι αρκετό.


©unsplash

2. Χοντρό eyeliner και υπερβολική μάσκαρα

Το πολύ χοντροκομμένο eyeliner μικραίνει στην ουσία το μάτι, αντί να το μεγαλώνει. Προτιμήστε διακριτικές γραμμές με μολύβι ματιών και μην το παρακάνετε με τη μάσκαρα.

3. Προσοχή στα φρύδια

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σημασία του σωστού σχήματος των φρυδιών στο πρόσωπο. Τα φρύδια είναι το κάδρο που πλαισιώνει το πρόσωπο, επομένως πρέπει πάντα να είναι περιποιημένα και ελαφρώς σηκωμένα προς τα πάνω – αυτό θα το πετύχετε με βουρτσάκι και τζελ φρυδιών.

4. Μη βάζετε πολύ concealer

Το μυστικό με το concealer είναι να εφαρμόσετε μία μικρή ποσότητα ακριβώς κάτων από την εσωτερική γωνία του ματιού και να τη σβήσετε προς τα έξω. Μη μπείτε στον κόπο να το εφαρμόσετε σε όλο το μάτι, καθώς θα σπάσει και θα δείχνει την περιοχή πιο γερασμένη.


©unsplash

5. Χρήση highlighter στους μαύρους κύκλους

Το highlighter δεν είναι προϊόν που καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Όταν το εφαρμόζουμε στην περιοχή το αποτέλεσμα είναι να τονίζει την κούραση, ειδικά αν έχει γκλίτερ ή wet effect.

6. Χρήση πιο ανοιχτόχρωμου concealer για την κάλυψη των μαύρων κύκλων

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν επιλέγουμε ένα πολύ ανοιχτό concealer για να κρύψουμε τους μαύρους κύκλους μας, αυτοί δείχνουν γκρι και το πρόσωπο ακόμη πιο ταλαιπωρημένο. Αν ωστόσο έχετε αγοράσει ήδη ένα ανοιχτόχρωμο concealer, μπορείτε να το αναμείξετε με λίγο foundation πριν το εφαρμόσετε κάτω από τα μάτια.

7. Ματ foundation

Μπορεί τα ματ foundation να είναι αυτά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις καθώς προσφέρουν φοβερή κάλυψη, αλλά όταν αναζητούμε τη λάμψη δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να επιλέξουμε. Αγοράστε foundation με ελαφριά κάλυψη σε ανοιχτές και φυσικές αποχρώσεις.


©unsplash

8. Ματ πούδρες

Οι ειδικοί το λένε καθαρά: οι ματ πούδρες χρησιμεύουν μόνο εκεί που οι πιο γυαλιστερές δεν μας ευνοούν, δηλαδή στο μέτωπο, το πιγούνι και την άκρη της μύτης. Στο υπόλοιπο πρόσωπο μπορούμε να επιλέγουμε πούδρες που γυαλίζουν για να φαίνεται το δέρμα ενυδατωμένο και σούπερ λαμπερό.

9. Αφθονία στο bronzer

Πρέπει να ήμαστε προσεκτικές με την ποσότητα bronzer που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας και συγκεκριμένα να το βάζουμε μόνο σε περιοχές που μας χτυπά φυσικά ο ήλιος – ζυγωματικά, πιγούνι και μέτωπο.

10. Κραγιόν διαφορετικά από τους φυσικούς μας τόνους ή πολύ ματ

Η επιλογή ενός κραγιόν ξένου με την επιδερμίδα και το φυσικό χρώμα των χειλιών μας όταν είμαστε κουρασμένες, μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα στο σύνολο. Προτιμήστε ανοιχτόχρωμα lipstick με δόσεις λάμψης και όχι τόσο ματ για τις μέρες που αναζητάτε τη φρεσκάδα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vogue.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://olagiatingunaika.gr/