Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Ένα καλό ρουζ: Το κλειδί του μακιγιάζ, αν το εφαρμόσετε σωστά

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του ρουζ είναι η φυσική του ιδιότητα να φωτίζει το πρόσωπο και να τονίζει τις γωνίες του. Να τι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε όταν το εφαρμόζετε.
Το ότι περνάμε σε εσωτερικούς χώρους τις περισσότερες ώρες της ημέρας δεν σημαίνει ότι παραλείπουμε τη ρουτίνα ομορφιάς, αν και μπορούμε να την τροποποιήσουμε. Έχουμε ήδη πει ότι τόσο η ενυδάτωση όσο και η προστασία από τον ήλιο είναι θεμελιώδη για τη φροντίδα του δέρματος, ακόμα και αν δουλεύουμε από το σπίτι. Ένα περίπλοκο μακιγιάζ όμως δεν είναι απαραίτητο, εκτός εάν υπάρχει λόγος. Το μόνο προϊόν που χρειάζεστε αυτή την εποχή είναι το ρουζ, γιατί φωτίζει το πρόσωπο, σμιλεύει τα ζυγωματικά και χαρίζει με μια κίνηση φρέσκια όψη – συν του ότι αποφεύγετε τις πολλές στρώσεις.

 Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε όταν εφαρμόζετε το ρουζ στο πρόσωπό σας.

Πώς να επιλέξω το ρουζ μου;

Κάθε τύπος ρουζ έχει συγκεκριμένες ιδιότητες για τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Το πιο σημαντικό είναι να προσδιορίσετε τι είδους ρουζ χρειάζεστε: μια πούδρα είναι αρκετά καλή επιλογή, αλλά όχι τόσο ανθεκτική. Αν όμως έχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάποιο είδος βάσης μακιγιάζ, αυτή θα είναι η τέλεια πινελιά. Από την άλλη, ένα ρουζ σε κρέμα μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά απαιτεί περισσότερο χρόνο για την εφαρμογή του. Αν αυτό που θέλετε είναι το μακιγιάζ σας να παραμένει ανέπαφο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιήστε κάποια υγρή φόρμουλα. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι πόσο λιπαρό είναι το δέρμα σας. Τα ρουζ σε κρεμώδη μορφή λειτουργούν καλύτερα στις ξηρές ή μεικτές επιδερμίδες.

 


©Pixelformula | Richard Quinn AW2021

Πώς και σε ποιο μέρος του προσώπου πρέπει να το εφαρμόσω;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εφαρμόσετε ένα ρουζ. Εάν χρησιμοποιείτε foundation, ένα ρουζ σε σκόνη λειτουργεί καλύτερα. Ο νούμερο ένα κανόνας μου είναι να το απλώνω κατά μήκος των ζυγωματικών, με μια ελαφριά πινελιά στην άκρη της μύτης. Αυτό τονίζει τις γραμμές του προσώπου μου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις δικές σας γραμμές. Όλα εξαρτώνται από το πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλετε.

Η παλιά τεχνική του χαμόγελου κατά την εφαρμογή του ρουζ είναι πολύ καλή για ένα άψογο αποτέλεσμα. Οι κυκλικές κινήσεις βοηθούν πολύ.  Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πινέλα ή σφουγγαράκια (τα γνωστά sponges) για να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπο με τα χέρια σας. Οι πούδρες εφαρμόζονται καλύτερα με μεσαίου μεγέθους πινέλο, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο και δημιουργώντας ένα πιο σμιλεμένο αποτέλεσμα. Για τα κρεμώδη ρουζ ένα σφουγγάρι είναι ό,τι καλύτερο.

Ποια απόχρωση ρουζ είναι κατάλληλη για μένα;

Η επιλογή λανθασμένης απόχρωσης είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα. Εάν έχετε  πολύ λευκή επιδερμίδα -ακόμα και χλωμή- οι ροζ αποχρώσεις σας ταιριάζουν τέλεια. Εάν το δέρμα σας είναι σταρένιο ή μπρονζέ, η ροδακινί απόχρωση είναι μια καλή επιλογή, αν και δεν πρέπει να αποκλείσετε το ροζ. Τέλος, στα σκούρα δέρματα ταιριάζουν οι ζεστοί τόνοι -έντονο κοραλλί και κόκκινο- που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα ζυγωματικά σας με πολύ φυσικό τρόπο.

 

Κρεμώδες ρουζ Shade and Illuminate cheeks, Tom Ford

 

Υγρό ρουζ Benetint, Benefit, Sephora

 

Υγρό ρουζ με απλικατέρ Neo-Nude A-Line Blush, Giorgio Armani 

 

Κρεμώδες ρουζ Pot Rouge for Lips & Cheeks, Bobbi Brown

 

Κρεμώδες ρουζ Crème Cheek Colour, Laura Mercier

 

Επαγγελματικό πινέλο για εύκολη εφαρμογή ρουζ σε μορφή κρέμας και πούδρας Cream Cheek (Νο 128), Zoeva

 

Πολυχρηστικό στικ Nudies Bloom All Over Dewy Color, Nudestix

 

Ρουζ σε μορφή πούδρας Rouge Blush, Dior

Κρεμώδες ρουζ Minimalist Whippedpowder Blush, Shiseido

 

Ρουζ σε μορφή πούδρας Extra Dimension Blush, MAC

Ρουζ σε μορφή πούδρας Couture Blush, Yves Saint Laurent

 

Cream Cheek Brush, Smashbox

 

Σφουγγαράκι μακιγιάζ Electric Violet Swirl Spongue, Beautyblender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: vogue.gr/ Πηγή φωτογραφίας:glow.gr