Διατροφή

Θες να χάσεις γρήγορα κιλά; 4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις

Οι δίαιτες εξπρές δεν είναι η λύση.

Πώς να χάσω κιλά γρήγορα; Αναμφίβολα, οι δίαιτες εξπρές δεν αποτελούν λύση. Ένα διατροφικό πλάνο με λίγες θερμίδες και μη ισορροπημένο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες, έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας κιλών να είναι μύες και λιγότερο λίπος. Ρωτήσαμε την Λευκοθέα Καβρουλάκη, trainer, ΜSc στη Θεραπευτική διατροφή, και μας παρουσίασε τις 4 αλλαγές που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να χάσεις γρήγορα βάρος, αντί να καταφύγεις σε δίαιτες εξπρές με ελάχιστες θερμίδες.

Πώς να χάσω κιλά γρήγορα; Αυτές είναι οι 4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις:

1.Περιόρισε τους απλούς υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην απόκτηση ενός υγιούς σώματος, καθώς αντιπροσωπεύουν την πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό που είναι απαραίτητη για τη διάσπαση λίπους. Αποτελούν βάση ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος διότι ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η μειωμένη ημερήσια δοσολογία απλών υδατανθράκων προκαλεί απελευθέρωση της ινσουλίνης η οποία κάνει δυσκολότερη τη διάσπαση λίπους.

3 ιδανικά πρωινά για αποτοξίνωση τον χειμώνα

2.Απόφυγε τα επεξεργασμένα δημητριακά και άρχισε να καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως

Κατατάσσονται μέσα στις σούπερ τροφές για καύση λίπους και αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελεί ιδανική επιλογή διότι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι με συνέπεια να μην υποκύπτει σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.

8 ιδέες για υγιεινό πρωινό που μπορείς να ετοιμάσεις από το βράδυ

3.Πιες πολύ νερό

Το διάφανο αυτό θαυματουργό υγρό βοηθά σημαντικά τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Ακόμη και μια ελαφρά αφυδάτωση μπορεί να μειώσει τις καύσεις του μεταβολισμού κατά 3%. Η αφυδάτωση, ακόμα και η ήπια, μπορεί να σας προκαλέσει κούραση και κατά την άσκηση να νιώσετε το αίσθημα της αδυναμίας των μυών. Οι επαρκείς ποσότητες του νερού βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης, ειδικά στις γυναίκες τις μέρες πριν την περίοδο.

5 τροφές φθινοπώρου που αδυνατίζουν

4.Ένταξε τη δραστηριότητα στην καθημερινότητα σου

Χιλιάδες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μερικά από τα πολλά οφέλη της γυμναστικής είναι η βελτίωση της υγείας καθώς , βοηθάει στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση μυϊκής μάζας. Βελτιώνει την εύρυθμη λειτουργεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιτυγχάνεται διατήρηση του βάρους χωρίς αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Επίσης έχουμε διατήρηση ή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:shape.gr Πηγή φωτογραφίας:missbloom