Διατροφή

Τι να μην φας για να χάσεις λίπος

Η απώλεια λίπους είναι στο επίκεντρο κάθε δίαιτας προκειμένου να έχεις ένα υγιές σώμα με το οποίο να αισθάνεσαι άνετα. Φυσικά, μερικές τροφές μπαίνουν εμπόδιο στο στόχο σου να χάσεις λίπος αφού αποτελούν βόμβες θερμίδων και λιπαρών.

Αν λοιπόν θέλεις να ξεφορτωθείς από το σώμα σου το περιττό λίπος που όχι μόνο σου χαλάει την εικόνα αλλά μπορεί να σου προκαλέσει και θέματα υγείας τότε πρέπει να περιορίσεις ή να ξεχάσεις μερικά τρόφιμα. Δες ποιες είναι οι 6 τροφές που πρέπει να αποφύγεις για να χάσεις λίπος!

1. Τηγανιτές πατάτες και πατατάκια

μπολ με πατατάκια

Όπως φαντάζεσαι οι τηγανιτές πατάτες και τα πατατάκια μπαίνουν εμπόδιο στην προσπάθεια σου να αδυνατίσεις και να αποβάλλεις λίπος. Τα πατατάκια πέρα από το γεγονός ότι έχουν πολλές θερμίδες είναι πλούσια και σε αλάτι, ενώ αποτελούν ένα τρόφιμο πολύ επεξεργασμένο. Όσον αφορά τις τηγανιτές πατάτες, το τηγάνισμα αποτελεί τον πιο ανθυγιεινό τρόπο μαγειρέματος. Ειδικά μάλιστα αν τις αγοράζεις απ’ έξω οπότε δεν ελέγχεις σε τι λάδι τηγανίζονται αποτελούν μια πολύ ανθυγιεινή επιλογή.

2. Λευκό ψωμί

λευκό ψωμί βούτυρο

Το λευκό ψωμί, εξαιτίας του ότι είναι πολύ επεξεργασμένο θα πρέπει να αποφεύγεται, ειδικά αν θέλεις να χάσεις το λίπος της κοιλιάς. Ευτυχώς υπάρχουν πιο υγιεινές και εξίσου νόστιμες εναλλακτικές! Προτίμησε το ψωμί ολικής άλεσης για να μειώσεις το σπλαχνικό λίπος.

Δες επίσης: Mindful eating: Οι τεχνικές για να τρως υγιεινά συνειδητά

3. Συσκευασμένοι χυμοί

συσκευασμένος χυμός μήλο τροφές χάσεις λίπος

Οι συσκευασμένοι χυμοί μπορεί να σε ξεγελάσουν καθώς μοιάζουν υγιεινοί ενώ δεν είναι! Οι περισσότεροι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση λίπους. Ακόμα, μετά από τόση επεξεργασία τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων που περιέχουν είναι πενιχρά. Προτίμησε τους φυσικούς χυμούς που φτιάχνεις μόνη και διατηρούν τα θρεπτικά τους.

4. Donuts

πολύχρωμο donuts τροφές χάσεις λίπος

Φαντάζομαι δεν εκπλήσσεσαι που τα donuts συμβάλλουν στην αύξηση του σωματικού σου λίπους. Εξάλλου, αποτελούνται κυρίως από ζάχαρη και δεν έχουν τίποτα να σου προσφέρουν από άποψη θρεπτικών.

Δες επίσης: Απώλεια βάρους: 4 tips για να πετύχεις το στόχο σου

5. Επεξεργασμένα κρέατα

λουκάνικο μπέικον σαλάμι

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα αποτελούν μεγάλο εχθρό της σιλουέτας και της υγείας σου. Είναι πλούσια σε θερμίδες και αλάτι άρα συνδέονται με αυξημένο σωματικό λίπος και κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας. Πέρα από αυτό όμως, συνδέονται με καρδιοπάθειες, υπέρταση και άλλα προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό πρέπει να τα βγάλεις από τη διατροφή σου άμεσα.

6. Αποξηραμένα φρούτα

αποξηραμένα φρούτα βερύκοκο μπανάνα τροφές χάσεις λίπος

Άλλη μια επιλογή που μοιάζει υγιεινή αλλά δεν είναι είναι τα αποξηραμένα φρούτα. Κι αυτό γιατί συνήθως περιέχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ο κίνδυνος είναι ότι νομίζοντας ότι είναι φτωχά σε θερμίδες μπορεί να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις καθώς μερικά δεν έχουν προσθήκη ζάχαρης. Γι’ αυτό καλό θα είναι να ρωτάς πριν αγοράσεις ώστε να είσαι σίγουρη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: /www.ediva.gr/Πηγή φωτογραφίας:https://www.freepik.com/