Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Dior Haute Couture SS21| Η φυσική ομορφιά αποτυπώθηκε στο μακιγιάζ των μοντέλων

Το no makeup makeup look που επέλεξε ο Peter Philips δημιούργησε την τέλεια αντίθεση με τα πλούσια και πολυτελή υφάσματα της συλλογής.

Μια φαινομενικά “κακή” κάρτα στα ταρώ δεν είναι απαραίτητα σημάδι κακοτυχίας. Μπορεί στην πραγματικότητα ο “θάνατος” μιας κατάστασης να οδηγεί στη γέννηση μιας άλλης, πιο ευνοϊκής. Πάνω σε αυτήν τη διττή ανάγνωση των ταρώ βασίστηκε η νέα συλλογή Haute Couture του οίκου Dior“Ο κόσμος θα πρέπει να διαβάζεται ανάποδα”, αναφέρει το δελτίου τύπου για τη συλλογή, δανειζόμενο τα λόγια του Ιταλού συγγραφέα Italo Calvino.

Dior Haute Couture SS21 | Το μακιγιάζ των μοντέλων ήταν μια ωδή στη φυσική ομορφιά

Η μαγεία και το μυστήριο των ταρώ αποτυπώθηκε πλήρως και στο beauty look των μοντέλων. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri και ο δημιουργικός διευθυντής και διευθυντής εικόνας του μακιγιάζ Dior, Peter Philips, ενίσχυσαν τον μυστηριώδη χαρακτήρα της συλλογής με ένα μακιγιάζ ωδή στη φυσική ομορφιά.

Φωτεινό δέρμα, ένα διακριτικό άγγιγμα χρυσού στα μάτια και καλά ενυδατωμένα, ζουμερά χείλη ήταν τα σημεία κλειδιά του makeup look που επιλέχθηκε, δημιουργώντας την τέλεια αντίθεση με τα πλούσια και πολυτελή υφάσματα, που χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή.

Μάτια

Ο Peter Philips εξήγησε ότι “για να διευρύνω και να φωτίσω το βλέμμα, επέλεξα μια από τις αποχρώσεις της παλέτας 5 Couleurs Couture 579 Jungle και άπλωσα μια σατινέ χρυσή πινελιά στο βλέφαρο. Χρησιμοποίησα την ίδια απαλή και φωτεινή απόχρωση για να δώσω έμφαση στην εσωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, όρισα τα φρύδια με το Diorshow Brow Styler και το Diorshow Pump ´N’ Brow για φυσικό αποτέλεσμα”.

Beauty Dior

Επιδερμίδα

Ο Peter Philips περιγράφει μια “λεία και τέλεια επιδερμίδα, ομοιόμορφη και διάφανη, με δέρμα ήδη προετοιμασμένο και ενυδατωμένο με το Capture Totale Super Potent Serum και τη ρουτίνα Capture Totale Firming And Wrinkle- Correcting Creme. Στη συνέχεια, ξεκίνησα να εφαρμόζω το primer Dior Forever Skin Veil Spf 20, που καμουφλάρει την επιδερμίδα και το οποίο ακολούθησε μια μικρή ποσότητα Dior Forever σε ματ αποτέλεσμα, που χαρίζει κάλυψη και διαφάνεια. Για διορθώσεις χρησιμοποίησα μία σταγόνα Dior Forever Skin Correct και μετά άπλωσα λίγη πούδρα σε σκόνη Dior Forever Cushion Powder για φυσικό και βελούδινο αποτέλεσμα”.

Χείλη

“Τα χείλη έδειχναν πολύ φυσικά και ενυδατωμένα με το Rouge Dior Satin Balm 000 Diornatural, ένα balm με καθολικό, διάφανο αποτέλεσμα που περιέχει περισσότερο από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης”.

beauty Dior

Το beauty look ολοκληρώθηκε με ρομαντικά hair updos, που διακοσμήθηκαν με επιβλητικά τιάρες με πετράδια ή μπερέδες με μικρά βέλη, ενισχύοντας τον πολυτελή fairytale-like χαρακτήρα της συλλογής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:www.harpersbazaar.gr/ Πηγή φωτογραφίας:https://www.standard.co.uk/