Μακιγιάζ, Πρόσωπο

Καθαρισμός Πινέλων | Τα βήματα για να το κάνεις σωστά

Κάτι μας λέει πως αν σου κάναμε την ερώτηση «Πότε έπλυνες τελευταία φορά τα πινέλα σου;», θα σφύριζες αδιάφορα. Το ίδιο θα έκαναν και πολλές, πολλές ακόμα γυναίκες, σε διαβεβαιώνουμε.

Ξέρουμε ότι είναι βαρετό, αλλά το να καθαρίζεις τα εργαλεία του μακιγιάζ σου είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους: αν έχουν πάνω τους κατάλοιπα από προϊόντα μπορεί να μην αποδίδουν σωστά, αφού γίνονται πιο σκληρά, ή ακόμα χειρότερα, να μεταφέρουν στην επιδερμίδα σου βακτήρια ή μύκητες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει από σπυράκια, μέχρι δερματίτιδα σε ορισμένες περιπτώσεις και κανένα από τα δύο δεν θες να συμβεί, σωστά;

Lock-it Edge Foundation Brush, KVD Vegan Beauty

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά. Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα σου; Ιδανικά, θα πρέπει να τα πλένεις μετά από κάθε χρήση, αλλά επειδή αυτό δεν είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, φρόντιζε να το κάνεις οπωσδήποτε μία φορά την εβδομάδα.

Για να μην το ξεχνάς, όρισε μία μέρα της εβδομάδας που έχεις χρόνο για να κάνεις αυτή τη διαδικασία – btw έρχεται το Σαββατοκύριακο και έχουμε lockdown, άρα δεν έχεις δικαιολογία για να το αποφύγεις.

Πώς θα τα καθαρίσεις αποτελεσματικά; Μπορεί να ακούγεται πανεύκολο, αλλά στην πραγματικότητα είναι λίγο πιο περίπλοκο από το πλένω, ξεπλένω και τα αφήνω να στεγνώσουν.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά καθαριστικά για πινέλα, τα οποία αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Brush Cleanser, MAC

Αν δεν θες να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παιδικό σαμπουάν ή υγρό πιάτων. Το «μυστικό» για να καθαρίσουν καλά είναι να «δουλέψεις» το πινέλο, στριφογυρίζοντάς το στην παλάμη σου για να απομακρυνθούν όλα τα κατάλοιπα προϊόντων. Εναλλακτικά, πάρε μία μπάρα σαπουνιού –που θα αφιερώσεις στη συγκεκριμένη διαδικασία και μόνο- και αφού βρέξεις την ίδια και το εκάστοτε πινέλο, τρίψε το πάνω της ελαφριά.

Tea Tree Soap Bar, Dr. Organic

Έπειτα είναι σημαντικό να ξεπλύνεις καλά τα πινέλα σου και να τα αφήσεις να στεγνώσουν με τις τρίχες τους προς τα κάτω, ώστε να μην πάει η υγρασία στην κόλλα που υπάρχει στη βάση και τα χαλάσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.marieclaire.gr/Πηγή φωτογραφίας:In.gr