Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

5 μυστικά των celebrity make-up artists για εύκολο μακιγιάζ

Την ώρα που ετοιμάζεστε το πρωί είναι δύσκολο -και χρονοβόρο- να εφαρμόσετε κάθε κανόνα που έχετε διαβάσει/ξέρετε για το σωστό makeup. Ανακαλύψαμε τα tips της Uzo, celebrity makeup artist και επικεφαλής Makeup Stylist της εταιρίας NARS. Υιοθετήστε τα κι εσείς και το πρωινό σας makeup θα γίνει πιο γρήγορο και πιο αποτελεσματικό από ποτέ.

Παραλείψτε τη ζώνη Τ όταν βάζετε ενυδατική

“Όταν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μια μικρή δόση λάμψης στα μάγουλα είναι εντάξει, όχι όμως σε όλο σας το πρόσωπο. Είναι απόλυτα αποδεκτό να παραλείψετε την ενυδατική στη ζώνη Τ, καθώς η περιοχή αυτή δεν θα στεγνώσει αφού το δέρμα σας παράγει φυσικά έλαια”.

Όταν δεν έχετε διάθεση να βάλετε βάση, κάντε contour με το concealer

“Τα concealers μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να δώσετε φως και να προσθέσετε όγκο στο πρόσωπό σας. Όποτε θέλετε να τονίσετε τα χαρακτηριστικά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα, παραλείψτε το foundation και χρησιμοποιήστε ένα λεπτόρρευστο concealer για να δημιουργήσετε φως και σκιές”.

Προσθέστε φως μόνο εκεί που χρειάζεται

“Δεν χρειάζεται να φωτίσετε τα σημεία του προσώπου σας που εξέχουν. Κάποιες γυναίκες έχουν συνηθίζει να βάζουν highlighter στα ζυγωματικά, τα κόκαλα των φρυδιών, το πηγούνι, το μέτωπο και τη ράχη της μύτης, αν όμως θέλετε κάτι πιο φυσικό, βάλτε απλά στα ζυγωματικά και στη μέση της μύτης. Αν όμως έχετε λιπαρότητα στη ζώνη Τ, μη βάλετε καθόλου highlighter στη μύτη”.

Αναμίξτε το ρουζ με highlighter

“Τα καλύτερα σημεία για το ρουζ είναι ακριβώς επάνω στα μήλα σας. Εάν φοβάστε πως μπορεί να δείχνετε αναψοκοκκινισμένη με λάθος τρόπο, το αγαπημένο μου τρικ είναι να βάζω ταμποναριστά ρουζ σε κρεμώδη μορφή επάνω από κρεμώδες highlighter. Θα δείχνετε φρέσκια και όχι σαν να έχετε κόκκινο δέρμα”.

Όταν έχει να κάνει με τα πινέλα, μην ακολουθείτε τους κανόνες

“Όσο πιο παχύ το πινέλο, τόσο βαθύτερο το χρώμα. Όσο πιο ελαφρύ το πινέλο, τόσο πιο διάφανο το χρώμα. Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα διάφανο ρουζ, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο με πιο αραιές τρίχες για να το πετύχετε.

Τα παραδοσιακά πινέλα για το ρουζ είναι πιο πυκνά και έχουν σκοπό να παίρνουν περισσότερο ρουζ και να εναποθέτουν περισσότερο χρώμα στο δέρμα. Επίσης δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για κάθε πινέλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό πινέλο ρουζ για να βάλετε σκιά στα μάτια σου αν θέλετε να απλωθεί περισσότερο ή πινέλα σκιών για να εφαρμόσετε το concealer. Το θέμα είναι πώς θα τα χρησιμοποιήσετε”.

Πηγή: Shape.gr