Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

Το λαμπερό μακιγιάζ που κρύβει έως και 10 χρόνια

Κάθε γυναίκα μπορεί να πετύχει ένα επιτηδευμένα λαμπερό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ εφαρμόζοντας λίγο highlighter στα ζυγωματικά της. Το φυσικό μακιγιάζ όμως που κάνει την επιδερμίδα να μοιάζει σαν να ακτινοβολεί από μέσα απαιτεί συγκεκριμένη τεχνική και ισορροπία μεταξύ κρεμώδων υφών και πουδρών. “Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, πάντα θα δείχνετε πιο όμορφες αν η επιδερμίδα σας είναι λίγο λαμπερή”, έχει πει στο παρελθόν η Halle Berry, κάνοντας σαφή το λόγο που δείχνει πάντα τόσο φρέσκια. Ιδού λοιπόν πώς να δείχνετε νεότερη, κάνοντας το κατάλληλο glowy μακιγιάζ:

Βήμα 1ο: Illuminating Primer

Ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα illuminating primer, το οποίο εκτός από το ότι θα χαρίσει διάρκεια στο μακιγιάζ, θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει σαν να ακτινοβολεί από μέσα. Για σωστή εφαρμογή, χρησιμοποιήστε ένα foundation brush και ξεκινήστε από τα σημεία του προσώπου, που φυσικά θα “χτυπούσε”ο ήλιος, όπως τα ζυγωματικά, το κόκαλο της μύτης και το κόκαλο των φρυδιών, και κάντε blending προς τα έξω.

Βήμα 2ο: Foundation

Η εφαρμογή του foundation μετά το προϊόν λάμψης θα φροντίσει έτσι ώστε το τελικό glowy αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό και όχι επιτηδευμένο. Αντί να το εφαρμόσετε σε όλο το πρόσωπο, επικεντρωθείτε στα σημεία που θέλετε να μειώσετε τη λάμψη του primer, όπως για παράδειγμα στη ζώνη Τ.

Βήμα 3ο: Concealer

Σειρά έχει η κάλυψη των μαύρων κύκλων με ένα υγρό concealer. Επιλέξτε ένα προϊόν σε ένα ή δύο τόνους πιο ανοιχτή απόχρωση από την επιδερμίδα σας, έτσι ώστε να φωτίσετε την περιοχή και να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό.

Βήμα 4ο: Blusher

Εφαρμόστε λίγη πούδρα στα μάγουλα, έτσι ώστε το ρουζ που θα ακολουθήσει να μην “κολλήσει” στις υγρές φόρμουλες που έχουν προηγηθεί, δημιουργώντας ανομοιομορφίες.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε τις αποχρώσεις μιας παλέτας ρουζ ή ενός baked blusher και εφαρμόστε το στα μήλα και έπειτα ό,τι περισσέψει στο πινέλο, στο βλέφαρα και την άκρη της μύτης για ένα φυσικά ροδαλό και λαμπερό αποτέλεσμα.

Βήμα 5ο: Highlighter

Το makeup look ολοκληρώνεται με την στρατηγική εφαρμογή ενός φυσικού highligter πάνω από τα ζυγωματικά, στο κόκαλο της μύτης, το cupid’s bow ή αλλιώς το V του άνω χείλους και τις εσωτερικές γωνίες των ματιών.

Πηγή: harpersbazaar.gr