Μακιγιάζ, Ομορφιά, Πρόσωπο

5 λάθη στο μακιγιάζ που σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερες

Ας είμαστε ειλικρινείς! Μπορεί η αιώνια νεότητα να είναι ένα άπιαστο όνειρο (προς το παρόν τουλάχιστον), αλλά το να δείχνετε νεότερες είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία. Πάνω σ’ αυτή την επιθυμία των γυναικών άλλωστε έχει στηθεί ένας ολόκληρος κλάδος της ομορφιάς, με αντιγηραντικά serums και μάσκες ανάπλασης. Άσχετα όμως με το πόσο περιποιείστε το δέρμα σας ή με το πόσα χρήματα διαθέτετε για τη skincare ρουτίνα σας, υπάρχουν μερικά μικρά λάθη που μπορούν να αναιρέσουν όλη την προσπάθειά σας. Με άλλα λόγια, μπορεί να «μεγαλώνετε» τον εαυτό σας χωρίς να το καταλαβαίνετε. Μην ανησυχείτε όμως, γι αυτό είμαστε εμείς εδώ! Κάντε scroll down και ανακαλύψτε τα 5 κοινά λάθη στο μακιγιάζ που σας προσθέτουν χρόνια και μάθετε πως να τα αποφύγετε.

makeup-mistakes-3.jpg

Παραλείπετε το γέμισμα των φρυδιών

Ένα μολύβι φρυδιών πρέπει να βρίσκεται σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ. Ο λόγος; Όπως υποστηρίζουν οι makeup artists, τα λεπτά και τοξωτά φρύδια προδίδουν αμέσως την ηλικία, ενώ τα πυκνά και γεμάτα είναι συνυφασμένα με τη νεότητα. Δείξτε τους λοιπόν λίγη παραπάνω προσοχή, βουρτσίζοντάς τα προς τα πάνω με ένα spoolie και γεμίζοντάς τα με μία απόχρωση κοντά σ’ αυτή της τρίχας σας και «κλέψτε» αυτόματα χρόνια από την εμφάνισή σας.

Δεν χρησιμοποιείτε primer

Αν παρατηρείτε λεπτές γραμμές ή ρυτίδες στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να κάνετε το primer σύμμαχό σας. Έτσι, όχι μόνο θα δημιουργήσετε μία ομοιόμορφη βάση για το foundation σας, αλλά και θα επωφεληθείτε από τα ενυδατικά συστατικά που περιέχονται στη σύνθεση των περισσότερων primers, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Extra tip: Αν οι μαύροι κύκλοι και οι έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια είναι για εσάς καθημερινότητα, μην το παρακάνετε με το concealer. Έτσι, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τονίσετε περισσότερο το πρόβλημα. Αντίθετα, εφαρμόστε πρώτα ένα under-eye primer με brightening συστατικά και μετά απλώστε μία λεπτή στρώση concealer.

makeup-mistakes-2.jpg

Κεφάλαιο foundation

Δύο είναι τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στο foundation: η επιλογή του χρώματος και το blending. Στην πρώτη περίπτωση, προσπαθήστε να πετύχετε το τέλειο match δοκιμάζοντας το foundation στην περιοχή που ο λαιμός ενώνεται με το πρόσωπο και φροντίστε να τσεκάρετε το χρώμα σε φυσικό φως. Στη δεύτερη περίπτωση, ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ όχι μόνο θα σας γλιτώσει χρόνο από τη beauty προετοιμασία σας, αλλά θα σας εξασφαλίσει και μία φυσική και νεανική βάση.

Δεν τονίζετε σωστά τα μάτια σας

Σύμφωνα με τους makeup artists, η χοντρή γραμμή eyeliner σας κάνει να φαίνεστε τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερες, ειδικά αν βάψετε και το κάτω βλέφαρο. Αν το καλοσκεφτείτε, έχει λογική. Γιατί να προσθέσετε επιπλέον σκιές σε μία περιοχή που έχει ήδη λεπτές γραμμές από μόνη της, ίσως και μαύρους κύκλους, ενώ στην ουσία θέλετε να δημιουργήσετε έναν αψεγάδιαστο και φωτεινό καμβά; Επιλέξτε καλύτερα ένα κρεμώδες μολύβι σε καφέ ή μαύρη απόχρωση και σβήστε το κοντά στις βλεφαρίδες. Το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο, μόνο που εσείς δε θα φαίνεστε μεγαλύτερες!

Εφαρμόζετε ρουζ με glitter

Ο σκοπός του ρουζ είναι να χαρίζει μία φυσική και νεανική δόση χρώματος στο πρόσωπο. Αν εσείς όμως το παρακάνετε με την ποσότητα ή διαλέξετε μία φόρμουλα με glitter ή σ’ ένα έντονο χρώμα, τότε δε θα επωφεληθείτε καθόλου από τη δράση του. Γι’ αυτό, καλύτερα να κινηθείτε σε πιο safe νερά και να προτιμήσετε ένα κρεμώδες ρουζ σε απαλή απόχρωση. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κραγιόν και στα μήλα του προσώπου για το απόλυτο μονοχρωματικό look.