Μακιγιάζ, Προϊόντα, Πρόσωπο

To makeup hack που θα σε βοηθήσει να βρεις την ιδανική απόχρωση nude κραγιόν για το δέρμα σου

Το nude κραγιόν (και όλες οι αποχρώσεις του) έχει γίνει μεγάλη τάση στο μακιγιάζ τα τελευταία χρόνια. Πλέον, οι ζεστές πινελιές που χαρίζει η nude απόχρωση στο πρόσωπο δεν αφορούν μόνο το μακιγιάζ των ματιών (με ανοιχτά καφέ, light beige κλπ) αλλά και αυτό των χειλιών, αφού ολοένα και περισσότερες γυναίκες την προτιμούν για να τα αναδείξουν.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα χρώματα – όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Πρέπει να επιλέξεις τη σωστή για σένα απόχρωση για να σου ταιριάξει και να μην σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη και άτονη.

Ανάμεσα στις χιλιάδες παραλλαγές των υποτόνων του nude, ποιο είναι το λεγόμενο “true nude”; Φυσικά, τη λύση έδωσε για άλλη μια φορά το TikTok με ένα μικρό makeup hack που σε βοηθά να βρεις ποιο είναι το ιδανικό nude χρώμα στα χείλη. Και όχι, δεν χρειάζεται να μπερδευτείς ψάχνοντας τα κραγιόν της αγαπημένης σου εταιρείας. Το μόνο που θα χρειαστείς εν προκειμένω είναι το κονσίλερ σου

Πώς μπορείς να το δοκιμάσεις

Το συγκεκριμένο hack, που ήδη έχει γίνει viral και έχει δοκιμαστεί από πολλές makeup addicts, ορίζει ότι πρέπει να κάνεις το περίγραμμα των χειλιών σου με ένα κονσίλερ δύο τόνους σκουρότερο από αυτό που χρησιμποιείς στο δέρμα σου. Με το κονσίλερ του “δέρματός” σου θα γεμίσεις το εσωτερικό των χειλιών σου κάνοντας καλό blending το χρώμα των χειλιών με αυτό του περιγράμματος. Τέλος, και για μεγαλύτερη λάμψη, θα απλώσεις ένα διάφανο gloss από πάνω ώστε να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Το ιδιοφυές με αυτό το hack έγκειται στο γεγονός ότι η καθεμία θα βρει το δικό της nude χρώμα, που θα βασίζεται στην ουσία στις αποχρώσεις του κονσίλερ που χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως για το δέρμα της. Έτσι, το nude που θα “βγει” σαν αποτέλεσμα θα ποικίλει από ανοιχτό μπεζ μέχρι ένα caramel-brown, ανάλογα με τα χρώματα κονσίλερ που εφάρμοσες. Βέβαια, αυτό ακριβώς είναι και το μειονέκτημα του συγκεκριμένου hack, αφού υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο χρώμα που έβγαλες να είναι υπερβολικά ουδέτερο για σένα – ενώ θα προτιμούσες ενδεχομένως έναν ροζ υποτόνο που θα είχε ένα nude-pink lipstick.

Αν θες να το δοκιμάσεις, προτείνουμε να εφοδιαστείς με το Studio Skin Flawless Concealer της Smashbox που διατίθεται σε 19 διαφορετικές αποχρώσεις και σίγουρα θα βρεις πολλούς υποτόνους για να καταφέρεις να δημιουργήσεις το δικό σου nude κραγιόν. Επιπλέον, το μαλακό πινέλο που διαθέτει θυμίζει πολύ αυτό ενός lip gloss ή liquid lipstick, έτσι ώστε να καταφέρεις να απλώσεις το χρώμα με ευκολία.

To makeup hack που θα σε βοηθήσει να βρεις την ιδανική απόχρωση nude κραγιόν για το δέρμα σου