Μακιγιάζ

4 λόγοι που το μακιγιάζ σου “σπάει” γύρω από το στόμα

Και δημιουργεί αντιαισθητικές γραμμές και ρυτίδες εκεί που δεν υπάρχουν ενώ σε κάνει να φαίνεσαι πιο κουρασμένη.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά βάφεσαι, είναι πολύ πιθανό να έχεις παρατηρήσει ότι δημιουργούνται λεπτές γραμμές στο δέρμα που πλαισιώνει το στόμα σου (τις γνωστές “smile lines” ή “ρινοπαρειακές γραμμές”). Πρόκειται στην ουσία για τις γραμμές έκφρασης που δημιουργούνται εξαιτίας των κινήσεων που κάνουν το στόμα και τα χείλη σου όταν χαμογελάς, και οι οποίες όλο και βαθαίνουν με το πέρασμα του χρόνου.

Το πρόβλημα όμως είναι όταν αυτές οι γραμμές παραμένουν και όταν είσαι σοβαρή, δίνοντας την εντύπωση ότι έχεις γραμμές ή ρυτίδες ακόμα κι εκεί που δεν είχες. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Στην πραγματικότητα, οι λεπτές γραμμές μένουν στο δέρμα ως αποτέλεσμα τεσσάρων μικρών λαθών ή παραλείψεων που κάνεις ασυναίσθητα – και που όλες μας έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Φυσικά, εδώ δεν θα μιλήσουμε για άλλες παραμέτρους που μπορεί να έχουν συμβάλλει στην εμφάνιση και παραμονή τους στο πρόσωπό σου (ηλικία, φυσιολογική γήρανση, αφυδατωμένο δέρμα).

Ποια είναι λοιπόν τα 4 λάθη στο μακιγιάζ που προκαλούν αυτού του είδους τις ρυτίδες γύρω από το στόμα;

#1. Δεν χρησιμοποιείς σωστό foundation

Είναι σημαντικό να προτιμάς ένα ενυδατικό και αρκετά λεπτόρρευστο foundation που δεν θα έχει ματ εφέ στο δέρμα. Τα ματ, πιο παχύρρευστα καλυπτικά προϊόντα έχουν την τάση να “σπάνε” στο δέρμα και να δημιουργούν αντιαισθητικές γραμμές όχι μόνο στο στόμα αλλά και στο μέτωπο, κάνοντάς σε να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερη αλλά και πολύ κουρασμένη. Τα πιο υδαρή foundations έχουν γίνει άλλωστε μεγάλη τάση τελευταία, αφού βοηθούν στο να αποκτήσεις μια πιο φρέσκια, υγιή όψη στο πρόσωπο. Αν δεν έχεις ή δεν θες να αγοράσεις ακόμα ένα πιο ελαφρύ καλυπτικό προϊόν, προτείνουμε να αναμειγνύεις μικρή ποσότητα από το foundation σου με λίγη από την ενυδατική σου κρέμα.

#2. Δεν εφαρμόζεις primer

Το primer έχει λόγο ύπαρξης στο μακιγιάζ μας και δεν είναι άλλο ένα περιττό προϊόν που απλά θα στοιβαχτεί στο νεσεσέρ σου. Οι makeup artists δεν κάνουν βήμα χωρίς αυτό, αφού δημιουργεί μια ομοιόμορφη, λεία βάση που θα αποτελέσει τον καμβά για το μακιγιάζ σου. Υπάρχουν primers που στοχεύουν σε πάρα πολλές ανάγκες της επιδερμίδας (ενυδάτωση, λάμψη, μείωση γυαλάδας μεταξύ άλλων) – εσύ απλά αναζήτησε αυτό που θα ταιριάξει στις δικές σου. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι “γεμίζουν” τις γραμμές και ρυτίδες αλλά και τυχόν σημάδια ή βαθουλώματα που μπορεί να έχεις, μην αφήνοντας έτσι το foundation να εισχωρήσει σε αυτά και να “σπάσει” (όπως προείπαμε).

#3. Χρησιμοποιείς υπερβολικά μεγάλη ποσότητα πούδρας

Το ίδιο εφέ που περιγράψαμε παραπάνω με το καλυπτικό θα συμβεί και με την πούδρα, αν το παρακάνεις με την εφαρμογή της. Επίσης, η πούδρα θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις όποιες ατέλειες ενώ θα εισχωρήσει επίσης στα “κενά”, αναδεικνύοντάς τα περισσότερο. Χρησιμοποίησέ τη με φειδώ.

#4. Ξεχνάς το setting spray γιατί θεωρείς ότι δεν το χρειάζεσαι

Και το setting spray είναι ένα “μη απαραίτητο” προϊόν μακιγιάζ, ή μήπως όχι; Φυσικά και όχι, αφού όχι μόνο σταθεροποιεί το μακιγιάζ αλλά και ενυδατώνει πλήρως το πρόσωπο ενώ βοηθά στην ενυδάτωσή του και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του makeup. Μάλιστα, αγαπημένο μας κόλπο είναι να ψεκάζουμε με setting spray το σφουγγαράκι ή το πινέλο του foundation ώστε να “διαλυθεί”, να αραιωθεί το προϊόν και να απλωθεί ακόμα πιο ομοιόμορφα στην επιδερμίδα μας.

Πηγή: shape.gr