Μακιγιάζ, Ομορφιά, Προϊόντα

Beauty Blender : Πώς να το χρησιμοποιήσεις (like a pro)

Το μικρό, χαριτωμένο σφουγγαράκι που έρχεται σε διάφορα girly χρώματα κι έχει εισβάλλει για τα καλά στα νεσεσέρ μας έχει όνομα και λέγεται beauty blender. 

Το πιο πιθανό είναι ότι έχει αντικαταστήσει ήδη τα πινέλα (ή τα χέρια σου) ως προς την εφαρμογή του foundation, και ότι έχει γίνει το go-to εργαλείο σου για μια άψογη επιδερμίδα.

Σε περίπτωση όμως που δεν γνωρίζεις τη χρησιμότητά του, να σου πούμε σ’ αυτό το σημείο ότι το μαγικό αυτό makeup tool απλώνει με άψογο τρόπο το foundation, το concealer, το primer ακόμα και το highlighter.

Κι ενώ τα πινέλα foundation δίνουν ένα αποτέλεσμα σχεδόν επαγγελματικό και με τέλεια κάλυψη, τα beauty blenders έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν ένα πιο φυσικό φινίρισμα, σαν να μη φοράς κανένα καλυπτικό προϊόν. Κι αυτό γιατί το πορώδες υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένα βοηθά τόσο στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος από την εξίσου πορώδη επιδερμίδα μας όσο και στην ομοιόμορφη και φίνα επάλειψή του σε αυτή.

Μερικά μικρά beauty hacks που καλό είναι να γνωρίζεις:

#1. Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το beauty blender, καλό είναι να το βρέχεις πριν τη χρήση. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θες να έχει το foundation στο δέρμα σου (δηλαδή πλήρως καλυπτικό ή πιο ελαφρύ και λεπτόρρευστο), αλλά και ανάλογα με την ίδια την υφή του προϊόντος, μπορείς να το βρέχεις είτε ολοκληρωτικά είτε ελάχιστα.

Για παράδειγμα, αν θες ένα πλήρως φυσικό look, καλό είναι να βρέχεις το beauty blender, να το στίβεις για να φεύγει το πολύ νερό και στη συνέχεια να εναποθέτεις με αυτό το foundation σου. Αν από την άλλη θες πλήρη κάλυψη, σου προτείνουμε να το βρέξεις ελάχιστα και να το χρησιμοποιείς σχεδόν στεγνό. Το ίδιο ισχύει και για το concealer, ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχεις πλήρως ενυδατωμένη επιδερμίδα από πριν, ώστε να απλώνεται πιο εύκολα το (όποιο) προϊόν.

Η θερμοκρασία του νερού δεν έχει σημασία, καθώς είτε το κρύο είτε το ζεστό θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι το κρύο νερό θα σε αναζωογονήσει και θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ τον χειμώνα το ζεστό νερό θα βοηθήσει τα προϊόντα να “λιώσουν” και να απλωθούν πιο όμορφα στην επιδερμίδα.

#2. Δοκίμασε να αναμείξεις το foundation με το primer σου, για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αν θες, μπορείς επίσης να ρίξεις μια σταγόνα από το face oil σου ώστε να βοηθήσεις το καλυπτικό προϊόν να απλωθεί και να απορροφηθεί ακόμα καλύτερα από την επιδερμίδα σου, ενώ την ίδια στιγμή θα πετύχεις και τη σούπερ ενυδάτωσή της αλλά και θα κάνεις σωστό blending των προϊόντων.

#3. Το beauty blender είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο για να απλώνεις και το υγρό highlighter. Κι ενώ μπορείς να το κάνεις και με τα δάκτυλά σου, το σφουγγαράκι θα βοηθήσει το highligter να αναμειχθεί πιο σωστά με τα υπόλοιπα προϊόντα που έχεις ήδη εναποθέσει στο δέρμα σου και θα αφήσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

#4. Μην ξεχνάς τον τακτικό καθαρισμό τους. Πρέπει να τα πλένεις τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα αποφεύγοντας τη χρήση κοινών σαπουνιών που μπορεί να αφήσουν κατάλοιπα στο πρόσωπό σου και να οδηγήσουν σε εξάρσεις ακμής ή άλλων ερεθισμών. Προτίμησε ειδικό καθαριστικό σαπούνι ή ακόμα και baby-shampoos με υποαλλεργικά συστατικά που είναι φτιαγμένα για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πηγή: madamefigaro.gr